‘Kans op einde drooglegging Lappendag in Hoorn’

Reactie(s)

HOORN – Nieuwe ronde, nieuwe burgemeester en nieuwe kansen voor afschaffing afkoelingsperiode op Lappendag? Robert Vinkenborg van de Hoornse Onafhankelijke Partij ziet kansen om de drooglegging tussen 16.00 en 20.00 uur dit jaar af te schaffen.

“De Hoornse Onafhankelijke Partij pleit al jaren voor het loslaten van de afkoelingsperiode op Lappendag. De kroegen moeten al zo’n 30 jaar tussen 16.00 en 20.00 verplicht sluiten Zeer ongastvrij! HOP begrijpt dat dat destijds nodig was omdat er grote problemen waren met de openbare orde. Wij zouden minimaal een keer willen proberen om bij wijze van proef deze achterhaalde en betuttelende maatregelen voor een jaar in te trekken,” aldus Vinkenborg op facebook pagina van het Westfries Open Discussie Platform.

‘Open om los te laten’

Maar vanuit de hoek van de politie komt nu een sprankje hoop volgens Vinkenborg: “Vandaag bereikt ons het bericht dat we de politie aan onze zijde vinden. De politie staat er open voor om de regels, onder strenge voorwaarden, los te laten. Dit is vandaag kenbaar gemaakt tijdens het overleg Keurmerk Veilig Uitgaan. Er moet nog veel worden uitgewerkt en dat moeten we tijd gunnen.”

Samen veiligheid organiseren

Vinkenborg ziet kansen als de horecaondernemers, net als op Koningsdag, een bijdrage aan de veiligheid kunnen leveren. Hij is ervan overtuigd dat een gezamenlijke inzet het moet lukken om samen van Lappendag een nog mooier feest te maken. “Maar dat vraagt uiteraard ook wat van de bezoekers: we moeten het samen doen!”

Hij geeft aan nu te kijken naar de juiste raadsinstrumenten om de bal aan het rollen te brengen. Vanaf 17 mei heeft Hoorn een nieuwe burgemeester belast met orde en veiligheid. Het is vooralsnog onduidelijk welke rol hij in deze discussie zal gaan spelen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post