Nieuwe website Stede Broec klaar voor digitale dienstverlening

Reactie(s)

STEDE BROEC – De gemeente Stede Broec heeft een nieuwe website voor haar inwoners en andere relaties die informatie zoeken, aanvragen willen doen of in contact willen treden met de gemeente. Speerpunt van de vernieuwde website was de kreet ‘toptakenwebsite’.

Een toptakenwebsite betekent dat bezoekers de meest bezochte webpagina’s, zoals paspoorten en rijbewijzen, in één oogopslag geclusterd te zien krijgen. Er wordt continue gemonitord voor welke informatie en vragen bezoekers in een bepaalde periode naar de website komen. Deze onderwerpen krijgen dan op de homepage de meeste aandacht.

Digitale dienstverlening

Momenteel biedt de nieuwe website 25 digitale formulieren aan, maar de komende jaren komen hier nog meer bij. Want in het regeerakkoord is afgesproken dat bedrijven en burgers uiterlijk in 2017 zaken die ze met de overheid doen, digitaal kunnen afhandelen. Zo kunnen burgers en bedrijven wanneer het hen uitkomt, zaken met de overheid regelen.

digitaal waar dat kan, persoonlijk waar het moet

Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met kanaalsturing; digitaal waar dat kan, persoonlijk waar het moet. “De vormgeving is geïnspireerd op de huisstijlkleuren en het groene karakter van de gemeente, dat is terug te zien in de gebruikte beeldelementen,” aldus het bericht op de eigen nieuwe website.

Toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid

Daarnaast is de nieuwe website ‘responsive’, dat wil zeggen dat de weergave op zowel de computer als op telefoons en tablets wordt aangepast en zo overzichtelijk en leesbaar blijft. Ook komt dit de gebruiksvriendelijkheid ten goede. De website voldoet aan de webrichtlijnen vanuit het Rijk voor gemeentelijke websites. Dit houdt in dat de website toegankelijk is voor verschillende doelgroepen. Alle teksten zijn herschreven en nu taalniveau B1, wat staat staat voor eenvoudig Nederlands. Ongeveer 95% van de bevolking begrijpt teksten die op taalniveau B1 zijn geschreven.

Iets (ge)mis?

Ziet u iets dat (nog) niet klopt op de website? De gemeente hoort dat graag! Mail uw suggesties naar: webteam@sed-wf.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post