Nog geen nieuwe private partij voor camping Broekerhaven

Reactie(s)

BOVENKARSPEL – De nationale openbare aanbesteding voor de exploitatie van camping Broekerhaven in Bovenkarspel heeft nog geen nieuwe eigenaar opgeleverd. Slechts een partij heeft zich ingeschreven maar deze voldoet niet aan het programma van eisen.Dit meldt de gemeente Stede Broec op haar website.

Na het besluit van de gemeenteraad op 31 maart 2016 om de gemeentelijke camping Broekerhaven te privatiseren is de aanbestedingsprocedure gestart. De eerste fase in de aanbesteding levert geen nieuwe eigenaar op. De Beheer- en exploitatievereniging camping Broekerhaven, die de caravanbezitters op de camping vertegenwoordigt, is de enige partij die zich heeft ingeschreven. De inschrijving voldoet echter niet aan het opgestelde programma van eisen van de gemeente Stede Broec.

Privatisering

De gemeente Stede Broec is eigenaar van camping Broekerhaven in Bovenkarspel. De exploitatie, het beheer en onderhoud zijn op dit moment gemeentelijke taken. De gemeenteraad heeft besloten om de exploitatie, het beheer en het klein en groot onderhoud van de camping inclusief alle rechten en plichten over te dragen aan een private partij.

Vervolg

Het college van B&W wil nu een nieuwe eigenaar vinden door mogelijke kandidaten te interesseren voor de camping. De gemeenteraad geeft het college tot 1 juli 2017 de tijd een nieuwe eigenaar te vinden. Het college van B&W denkt ruim voor die tijd meer duidelijkheid te kunnen geven of er voor de camping een nieuwe eigenaar is.

Nieuwe kandidaten

Wethouder Slagter: “Wij waarderen het dat de Beheer- en exploitatievereniging camping Broekerhaven zich heeft ingeschreven. De inschrijving voldoet echter niet aan ons programma van eisen. De pogingen om een nieuwe eigenaar te vinden zetten we daarom voort door mogelijke kandidaten te interesseren voor de camping. Wij gaan vervolgens in gesprek met zowel de vereniging als mogelijke andere kandidaten.”

Sluiting camping

Intussen sluit op 30 september het zomerseizoen op de camping. Caravanbezitters met een vaste standplaats in de zomer kunnen een winterstallingsplek innemen zolang de gemeente eigenaar is. Openstelling van de camping is pas mogelijk als er een nieuwe eigenaar is en de camping voldoet aan de brandveiligheidseisen.

Brandveiligheid

De huidige inrichting van de camping voldoet niet meer aan de eisen voor brandveiligheid. De gemeente heeft de huidige situatie tot en met dit seizoen gedoogd maar staat deze niet meer toe in het nieuwe kampeerseizoen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post