Omrijden bij werkzaamheden Wogmergouw (Hoorn)

Reactie(s)
De nieuwe situatie bij de Wogmergouw. Beeld N23/Westfrisiaweg

De nieuwe situatie bij de Wogmergouw. Beeld N23/Westfrisiaweg

HOORN – De provincie Noord-Holland legt een rotonde aan bij de kruising Wogmergouw-Keern, als onderdeel van de toekomstige N23 Westfrisiaweg. Hierdoor geldt vanaf 25 februari 2016 tot en met medio 2017 een omleidingsroute voor verkeer komende vanaf de N302 Westfrisiaweg in de richting van de Wogmergouw (Hoorn). Ook fietsverkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Tijdens de werkzaamheden wordt een deel van de Wogmergouw ingericht als eenrichtingsweg. Omleidingsroutes worden ter plaatse met verkeersborden aangegeven.

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer

Rijdt u vanaf de N302 Westfrisiaweg in de richting van Hoorn, dan rijdt u om via het Keern (afbeelding 1 – paarse lijn). Rijdt u vanaf Hoorn richting de N302 Westfrisiaweg, dan kunt u de bestaande route blijven volgen (afbeelding 1 – rode lijn).

Afb.-1-Omleiding-automobilisten

Omleidingsroute fietsers

Fietsers worden ook omgeleid, maar dan via het Keern-Waterkers-Wogmergouw. Op onderstaande afbeelding ziet u de omleidingsroute (afbeelding 2 – paarse lijn).

Afb.-2-Omleiding-fietsers

Parkeerverbod

Er geldt langs de gehele omleidingsroute een parkeerverbod aan beide kanten van het Keern, om zo de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

Gewijzigde voorrangssituatie

Van en naar het Rijsdampad steken veel (brom)fietsers het Keern over. Vanaf 25 februari geldt op deze oversteekplaats een andere voorrangssituatie: gemotoriseerd verkeer op het Keern krijgt voorrang op overstekende (brom)fietsers. Wij vragen u ter hoogte van deze plek extra oplettend te zijn.

Inloopavond

De provincie Noord-Holland organiseert op maandagavond 22 februari een inloopavond in het informatiecentrum N23 Westfrisiaweg (Keern 231a, te Zwaag). Tussen 19.00 – 20.30 uur kunt u binnenlopen om vragen te stellen aan vertegenwoordigers van de provincie en Heijmans.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post