Opgepast; Klussende oplichters weer actief in de regio

Reactie(s)

VENHUIZEN – In verschillende plaatsen in Noord-Holland zijn klussende, Engelssprekende oplichters actief. Het gaat om personen die stelselmatig aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden.

Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt.

Venhuizen

De afgelopen week zijn deze malafide klussers in onder andere Venhuizen en Haarlem gesignaleerd toen zij flyers uitdeelden aan diverse bewoners. De politie adviseert echter nooit in zee te gaan met deze Engelssprekende klussers.

Oplichting en bedreiging

Peter van Waaijen: “Het werk dat deze klusjesmannen doen is meestal slecht van kwaliteit of wordt niet afgemaakt. Ook krijgen bewoners vaak een veel hogere rekening gepresenteerd dan was afgesproken. Ze gaan heel geraffineerd te werk. De eerste klus in een wijk maken ze netjes af. Via mond-tot-mond reclame krijgen ze dan nieuwe klanten die ze oplichten. Bewoners worden zelfs bedreigd als ze niet betalen of niet met hen in zee willen. Alleenstaanden of ouderen zijn vooral kwetsbaar voor deze praktijken.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post