Opmeer: ‘Ophaalfrequentie plastic naar drie weken’

Reactie(s)
Extra container voor plastic afval wordt vanaf 2016 verdeeld over Westfriesland

Extra container voor plastic afval wordt vanaf 2016 verdeeld over Westfriesland

OPMEER – De gemeente Opmeer ontvangt meerdere signalen dat bewoners te veel plastic afval hebben dan past in de nieuwe afvalbak voor plastic. De huidige ophaal frequentie van één in de vier weken lijkt te lang. “Uw plasticcontainer vol? Top! Teveel mag volgende week in zak ernaast,” meldt de gemeente op Twitter.

“We krijgen berichten dat de plastic containers al behoorlijk vol zitten. We zijn blij met deze enorme inzet van onze inwoners. Echt top! Echter het zorgt wel voor wat problemen,” aldus de tekst op de gemeente website. Om niet aan ‘het succes ten onder te moeten gaan’ geeft de gemeente enkele weetjes door:

  • belangrijk bij plastic afval: druk pakken goed plat zodat ze minder ruimte innemen
  • het teveel aan plastic dat niet in de container kan, mag in de ‘oude’ plastic zakken naast de container worden geplaatst volgende week

Opmeer is met HVC, de ophaler van het huisafval,  in onderhandeling over de ophaalfrequentie. “We kijken of de ophaalfrequentie voor plastic naar eens in de 3 weken kan i.p.v. eens in de 4 weken.  We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen,” aldus de gemeente. “Nogmaals dank voor uw inzet.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post