Politie: Inbrekers markeren huizen in Zwaag

Reactie(s)

Politie-Nederland_small-1024x5461ZWAAG – Zondagmorgen, 31 januari 2016, kwam bij de politie een melding binnen van een poging tot inbraak in een hoekwoning aan de Kieftentuin in Zwaag.

Toen de politie ter plaatse kwamen zagen de collega’s dat er een zwarte gipsplaatschroef tussen de voordeur en het kozijn was geduwd. Samen met de bewoonster van het adres hadden de collega’s het idee dat hier mogelijk sprake was van een markering van de woning door mogelijke inbrekers. Hierop zijn ook direct de voordeuren van de naastgelegen buren bekeken en gecontroleerd. Daarbij is niks verdachts aangetroffen.

Extra surveillance

De bewoonster heeft de naastgelegen buren op de hoogte gesteld en de wijkagent heeft ervoor gezorgd dat er extra surveillance in de Kieftentuin zou plaats vinden.

Poging tot inbraak

Op woensdagavond  3 februari rond 22.25 uur, kwam de melding binnen van een poging tot inbraak in dezelfde woning. De buurman hoorde glasgerinkel en toen hij een kijkje ging nemen en zag hij nog net drie personen wegrennen. Omdat het donker was, is er geen signalement bekend. Doordat de buurman de personen gestoord heeft is het bij een poging tot inbraak gebleven.

Wat gezien of gehoord? Laat het de politie weten. 0900-8844 (zaaknummer: 2016026529)

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post