Politieke steun voor Belangengroep Stop Geluidsoverlast A7 Grote Waal

Reactie(s)

HOORN -De Hoornse raad sprak op dinsdag 27 september unaniem zijn steun uit voor Belangengroep Stop Geluidsoverlast A7 Grote Waal. Deze belangengroep dringt bij Rijkswaterstaat aan op plaatsing van geluidschermen langs de A7 ter hoogte van de Grote Waal.

Bewoners klagen al jaren over overlast en concentratie- en slaapstoornissen vanwege het constante verkeersgeluid van de A7. Tot op heden is Rijkswaterstaat echter niet op verzoeken vanuit bewoners en de gemeente ingegaan. De functie van de A7 is veranderd doordat de N23 tussen Enkhuizen en Alkmaar nu ook over dit deel van de A7 loopt. Bij de op- en afritten Avenhorn en Hoorn Noord zijn wel geluidsschermen geplaatst, maar niet bij de Grote Waal. Daar moet volgens de belangengroep nodig verandering in komen.

Alle fracties in de gemeenteraad  dienden samen een motie in. De partijen spraken uit dat zij zich achter het verzoek van de Belangengroep Stop Geluidsoverlast Grote Waal scharen. Ook spraken alle raadsfracties af om dit probleem op korte termijn onder de aandacht te brengen van de verschillende Tweede Kamerfracties.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post