Politiemacht Medemblik: Terroristen blijken Duitse toeristen

Reactie(s)

MEDEMBLIK – Woensdagmiddag kreeg de politie rond 13.00 uur een melding dat mogelijk de drie voortvluchtige leden van de voormalige Duitse terreurorganisatie RAF gezien waren in de omgeving van de Vooroever.

Lees hier meer over de RAF, Rote Armee Fraktion

Meldingen rond de voortvluchtige RAF-leden worden door de politie zeer serieus genomen. De politie zette de omgeving ruim af en er werd een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de personen, waarvan de leeftijd en het uiterlijk binnen het signalement van de gezochte terroristen viel. Nog voordat hun identiteit vast stond, gingen de drie personen, twee mannen en een vrouw, naar een vakantiehuisje in de buurt. Toen twee van hen de woning verlieten was de politie genoodzaakt in te grijpen. Deze twee personen werden aangehouden op de Overleek in Medemblik.

Terroristen blijken toeristen

Na onderzoek, waarbij is samengewerkt met de Duitse politie, bleek het uiteindelijk niet te gaan om de voortvluchtige leden van de RAF, maar om Duitse toeristen. Zij zijn door de politie weer teruggebracht naar hun vakantieadres. Hoewel de politie achter het genomen optreden staat, betreurt zij het dat onschuldige toeristen het slachtoffer van dit misverstand zijn geworden. De politie is met hen in gesprek.

RAF terroristen

Voor tips die lijden tot den aanhouding van de drie voortvluchtige RAF terroristen, Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub en Daniela Klette, is een beloning tot 80.000 euro uitgeloofd voor de Gouden Tip. Eerder werd het drie-tal mogelijk in Heerenveen gespot.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post