Posters op kiosk in plaats van LED scherm op Oostereiland

Reactie(s)

HOORN – Het LED scherm op het Oostereiland was een mooie aandachtstrekker voor de toeristen en dagjes mensen naar het Oostereiland. Het de grote hoeveel licht van het scherm was een doorn in het ook van de bewoners. Nu is er een nieuw ontwerp gemaakt ter vervanging van het LED scherm op het oostereiland.

Eind vorig jaar werd een oplossing gevonden voor het LED scherm. Het scherm wordt verwijderd en op dezelfde plek komt een statisch bord terug. Op de kiosk vóór de brug komen vier posteruitingen. De vergunning voor deze nieuwe uitingen is nu verleend. Hierdoor kunnen Cinema Oostereiland en Museum van de 20ste Eeuw alsnog hun actueel programma duidelijk aan de toeristen presteren. Met deze oplossing verdwijnt het LED scherm definitief van het Oostereiland.

Ontwerpen

De afgelopen periode is in overleg met de omgeving gewerkt aan de ontwerpen van de nieuwe uitingen. Het statisch bord krijgt de tekst “Cinema – Museum” en sluit qua uitstraling aan op de bestaande witte tekst “Oostereiland”. De letters worden aan de achterzijde verlicht. Hierdoor is het scherm wel zichtbaar in het donker, maar levert dit geen overlast op voor omwonenden. De vier posterhouders worden geplaatst aan de gevel van snackbar ’t Hoofd, vóór de brug naar het Oostereiland.

Einde discussie

‘Het is goed er nu een einde is gekomen aan de discussie over het scherm,’ aldus wethouder Judith de Jong. ‘Er ligt een mooi plan dat recht doet aan alle belangen. Mijn complimenten aan de ondernemers en de bewoners voor hun constructieve inbreng.’

Volgens de gemeente is het scherm niet bruikbaar op een andere plekken in de stad. Daarom gaat de gemeente het LED scherm via een openbare veiling verkopen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post