Provincie betaalt 2 ton voor nieuwe steiger Oostereiland

Reactie(s)
Oostereiland met de huidige aanlegsteiger. Foto Alex Gitzels

Oostereiland met de huidige aanlegsteiger. Foto Alex Gitzels

HOORN – De provincie Noord-Holland draagt 2 ton bij aan de bouw van een nieuwe steiger aan het Oostereiland in Hoorn. De steiger is bedoeld als afmeerlocatie voor riviercruiseschepen.

Het gaat om een bijdrage uit de subsidieregeling Water als Economische Drager (WED-subsidie) van de provincie. Deze subsidieregeling is bedoeld om watertoerisme en waterrecreatie in Noord-Holland te stimuleren, als onderdeel van economisch toeristisch beleid van de provincie.

Houten hoofd ontlasten

In 2014 werd duidelijk dat Steiger 1 bij calamiteiten op cruiseschepen onvoldoende ruimte zou hebben voor de hulpdiensten. Omwille van de veiligheid van opvarenden besloot de gemeente Hoorn het gebruik van de steiger te beperken. Dit betekende dat het Houten Hoofd in 2015 vaker als afmeerlocatie werd gebruikt. Om het Houten Hoofd als afmeerlocatie meer te kunnen ontlasten en toch ruimte te kunnen geven aan de lichte groei van het aantal bezoeken van riviercruiseschepen aan Hoorn besloot de raad op 30 juni 2015 de afmeercapaciteit aan Oostereiland uit te breiden met de aanleg van de nieuwe steiger.

Bouw steiger

In januari is de aannemer gestart met de bouw van de nieuwe steiger. Deze komt op de plek van Steiger 1 en is identiek aan de Rouaanse steiger aan het begin van Oostereiland. De steiger is eind maart klaar, net voordat het riviercruiseseizoen in april van start gaat. Dan zal de gemeente ook de nieuwe naam voor de steiger onthullen.

“Wij zijn echt enorm blij met deze bijdrage van de provincie. Als gemeente hebben wij de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de kwaliteit van de haven en in de ontwikkeling van onze stad aan het water. Dat zullen we als echte haven- en waterstad ook blijven doen.”

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post