‘Tijdelijke maatregelen N23 Westfrisiaweg conform richtlijnen’

Reactie(s)

ZWAAG – De tijdelijke verkeersmaatregelen op de N23 Westfrisiaweg zijn conform de geldende veiligheidsrichtlijnen. Dat is de conclusie van het onderzoek dat op verzoek van de provincie Noord-Holland is uitgevoerd door Royal HaskoningDHV.

“Het bureau heeft geen grote veiligheidsrisico’s gesignaleerd. Wel zijn er enkele aanbevelingen gedaan voor verbetering van tijdelijke verkeerssituaties op het tracé. Deze worden opgepakt,” aldus het bericht van de provincie. Het onderzoek van Royal HaskoningDHV werd woensdag besproken tijdens het bestuurlijk overleg over het project tussen de provincie en gemeenten.

Opdracht onderzoek

Kort na het opschorten van de werkzaamheden door Heijmans heeft de provincie opdracht gegeven voor een onderzoek. Onderzocht werd in hoeverre de veiligheid van de weggebruikers voldoende is geborgd, in de periode dat de werkzaamheden stil liggen.

Verkeersveiligheid

Gedeputeerde Elisabeth Post: “Verkeersveiligheid is voor mij erg belangrijk. Ik ben daarom blij voor de omwonenden en weggebruikers dat het onderzoek aantoont dat de veiligheid conform de richtlijnen is. Zaak is nu om de aanbevelingen ook direct op te pakken.”

Planning

De provincie wil met Heijmans tot separate afspraken komen om de verbeteringen, los van het meningsverschil, op korte termijn te realiseren. Vanuit het aanbestedingsrecht moet de provincie deze werkzaamheden bij Heijmans neerleggen. De verwachting is dat de werkzaamheden in het eerste kwartaal van 2017 gedaan en voltooid worden.

Bekijk hier een overzicht van de toekomstige verbeteringen.

Lees hier al het laatste nieuws over de N23 Westfrisiaweg

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post