Pyromaan Opmeer moet psychisch worden onderzocht

Reactie(s)
Rechtbank Alkmaar. Foto:  Google Streetview

Rechtbank Alkmaar. Foto: Google Streetview

OPMEER – De van brandstichting verdachte inwoner van Opmeer, de 24-jarige Jan Willem R. moet verplicht naar het Pieter Baan centrum in Utrecht op last van de rechtbank in Alkmaar. De voorzitter van de Meervoudige kamer wil meer onderzoek naar de man en of hij wel of niet ontoerekeningsvatbaar is voor zijn daden. Dit meldt Medemblik Actueel

De man wordt beschuldigd van het stichten van negen branden van auto’s en huizen in Opmeer, Heerhugowaard, Noord-Scharwoude. In september 2015 werd R. op heterdaad betrapt in Alkmaar en sindsdien zit hij vast.

R. zelf weigerde net zoals tijdens de andere Pro Forma zittingen op vragen te antwoorden en beroept zich op zijn zwijgrecht. Op 24 mei 2016 is de inhoudelijke zitting waar dan ook het rapport van het PCB zal worden besproken, twee weken later is dan de uitspraak.

Slachtoffer heeft slapeloze nachten

Rechtbankverslaggever Henk Prins sprak een van de slachtoffers en die wist te melden dat hij en zijn familie door het oog van de naald zijn gekropen daar er geen vluchtwegen  meer waren om weg te komen en zij door het vuur naar buiten moesten vluchten. De man heeft tot op de dag van vandaag nog slapeloze nachten van het voorval.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post