Robert Reus verruilt Enkhuizen en SED voor Den Helder

Reactie(s)

DEN HELDER – Robert Reus is met ingang van 1 juli 2016 de nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur van Den Helder. Op dit moment is hij gemeentesecretaris van de gemeente Enkhuizen en algemeen directeur van de SED-organisatie, de ambtelijke organisatie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. Dit meldt de gemeente Den Helder.

Burgemeester Koen Schuiling van Den Helder is blij met de benoeming. “Het college is ervan overtuigd dat Reus de broodnodige rust in de organisatie kan brengen. Hij heeft ervaring met het aansturen van complexe organisaties. Het is iemand die samen met de medewerkers en bestuur zoekt naar het beste voor de inwoners. De gemeente is blij met de komst van Robert Reus naar Den Helder”.

‘Bevoorrecht’

De heer Reus over zijn benoeming in Den Helder: “De prettige gesprekken die ik heb gevoerd, geven mij het beeld van een organisatie die betrokken, loyaal en gedreven is. Ook een organisatie die van de gemeentesecretaris onder andere vraagt om focus aan te brengen en prioriteiten te stellen. Ik voel me bevoorrecht hieraan de komende jaren een bijdrage te mogen leveren. Ik weet zeker dat ik me snel thuis ga voelen in Den Helder.”

Aan de basis fusie SED

Den Helder wil de samenwerking met inwoners en de omringende gemeenten intensiveren. Samenwerken is de nieuwe gemeentesecretaris op zijn lijf geschreven. Hij stond aan de basis van de ambtelijk fusie van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland. “Samen sta je sterker. Dat geldt zowel voor de samenwerking met inwoners als met buurgemeenten”, aldus Robert Reus.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post