RTV NH verslaggever hoofdredacteur Streekomroep WEEFF

Reactie(s)

maarten_edelenbosch_WEEFFAMSTERDAM/HOORN – De Westfriese streekomroep WEEFF en de regionale omroep RTV NH hebben de handen ineen geslagen. Naast het bestaande uitwisselen van content en faciliteiten, gaat RTV NH-verslaggever Maarten Edelenbosch aan de slag als hoofdredacteur van de streekomroep. Volgens beide partijen gaat het om een uniek verbond, want nergens anders in Nederland komt een dergelijke samenwerking voor.

Streekomroep WEEFF is ontstaan uit de samenwerking van de lokale omroepen RTV Hoorn, RTV Enkhuizen en Stichting Streekomroep Westfriesland. Die omroepen werkten al twee jaar succesvol samen met de regionale omroep binnen het RTV NH Nieuwsnetwerk. Met het verlenen van de zendvergunning aan de streekomroep werd het tijd om die samenwerking een stap verder te brengen, zo laten de partners weten.

Nieuwe hoofdredacteur

RTV NH-verslaggever Maarten Edelenbosch neemt de inhoudelijke/redactionele leiding op zich. “Voor een echte Westfries als ik een mooie uitdaging. Met de lokale kennis van de vele vrijwilligers en de meer ambachtelijke kennis en extra faciliteiten van NH zijn alle ingrediënten voor een vruchtbare samenwerking aanwezig en kunnen we elkaar versterken. Met een sterkere programmering voor WEEFF op het gebied van radio, tv en online. Als regionale omroep sta je met de poten dieper in de lokale klei, waardoor we gezamenlijk West-Friesland nog beter kunnen bedienen.”

Uitwisselen lokale professionaliteit

WEEFF is één van de ruim dertig lokale mediapartners in het RTV NH Nieuwsnetwerk, dat in 2011 gestart is door Jacky de Vries, Hoofd Nieuws bij de regionale omroep NH. De bedoeling is om overal in de provincie de lokale nieuwsvoorziening te verbeteren door een samenwerking op basis van gelijkwaardigheid. Jacky de Vries: ,,Het gaat om uitwisselen van professionaliteit. Wij hebben een voorsprong op gebied van faciliteiten en ambachtelijke kennis, onze lokale partners weten meer van de omgeving. Als je hierin samenwerkt kom je tot een mooi product.”

De streekomroep WEEFF is sinds enkele maanden actief. Nadat de gemeenteraden – en eind september vorig jaar het Commissariaat van de Media – ook instemden met het plan, is de omroep van start gegaan. Eerst met tv en online. Radio volgt spoedig.

Uitzendingen

WEEFF TV is te zien op kanaal 45 (digitale tv Ziggo) en binnenkort ook op kanaal 647 (KPN/Telfort) en een aantal andere aanbieders.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post