Speeldag NL: Springkussen, straatspelen en speelgoed

Reactie(s)

HOORN –  Op zondag 18 september 2016 kunnen kinderen in de Hoornse binnenstad helemaal uit hun dak gaan. Ze kunnen tussen 12.00 en 17.00 uur met heel veel spellen en speelgoed spelen tijdens het gratis evenement Speeldag NL. Voorgaande jaren trok het evenement tussen de 30.000 en 35.000 bezoekers naar de Hoornse binnenstad waarbij traditiegetrouw de Duckrace start om 16:00 uur.

Speeldag NL wordt voor de achtste keer georganiseerd in Hoorn. Op zo’n 60 locaties kunnen kinderen van alle leeftijden spelletjes doen, knutselen, sporten, bouwen… Lekker spelen dus. En alle activiteiten worden gratis aangeboden met de hulp van alle deelnemers, de vrijwilligers, de sponsors en de gemeente Hoorn.

NK Stoepkrijten

Voor de tweede keer vindt het NK Stoepkrijten plaats op de Veemarkt in Hoorn. Kinderen t/m 14 jaar kunnen vanaf 12:00 uur zich helemaal laten gaan op een stuk stoep van 1,5 meter bij ongeveer 2 meter. Er zijn mooie prijzen te winnen waaronder een familieticket voor ijsbaan de Westfries en recreatiebad deWaterhoorn, entreetickets voor musea en bioscoop

Grootste springkussen van Europa

Naast alle vertrouwde deelnemers aan de Speeldag NL zoals Stichting Kinderopvang Hoorn, de Spellenhoorn, Berend Botje,  Nintendo, Lego, Verkiezing Speelgoed van het Jaar, Duckrace en Scouting gaat Speeldag NL dit jaar nog grootser. Voor deze editie van Speeldag NL is het gelukt om het grootste springkussen van Europa naar Hoorn te halen, met de toepasselijke naam Big Mama. Door een bijdrage van de Rabobank West-Friesland is de Big Mama gratis toegankelijk voor 250 kinderen per keer.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post