Spitstreinen en Intercity’s stoppen weer op NS Kersenboogerd

Reactie(s)

REGIO – De NS heeft vrijdag haar nieuwe dienstregeling gepresenteerd. Voor de regio kop van Noord Holland wordt de verbinding Alkmaar en Schagen verbeterd in Hoorn wordt station Kersenboogerd weer een stophalte voor de intercity treinen. Op zondag 11 december 2016 gaat de nieuwe dienstregeling van start.

Enkhuizen – Amsterdam Centraal

In de nieuwe dienstregeling stoppen alle (spits-)Intercity’s weer op station Hoorn Kersenboogerd, een grote wens van veel treinreizigers en de lokale politiek. Ook een wijziging voor reizigers op de lijn Enkhuizen – Amersfoort. De Intercity’s Enkhuizen – Amsterdam Centraal en Amsterdam Centraal – Amersfoort zijn niet meer gekoppeld. Dit heeft geen extra reistijd tot gevolg, wel een extra overstap.

Spitsintercity Alkmaar – Schagen

Reizigers ten noorden van Alkmaar die richting Haarlem reizen, kunnen in Alkmaar snel overstappen van de Intercity Schagen – Alkmaar op de Intercity richting Haarlem (en in de avondspits in de andere richting). Er rijden hiervoor enkele extra treinen tussen Alkmaar en Schagen in aansluiting op de spitsintercity Haarlem – Alkmaar.

Nieuwe naam

Bij Zaandam krijgen twee haltes een andere naam. Vanaf 11 december 2016 wordt halte Koog Bloemwijk opgedoopd tot Koog aan de Zaan. Koog Zaandijk wordt makkelijker voor toeristen en krijgt de naam Zaandijk Zaanse Schans.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post