Steentje voor steentje wordt Hoorn in Minecraft nagebouwd

Reactie(s)

REGIO – Minecraft is een computerspel uit 2011. Hierbij kan men in een uitgestrekt gebied kubusvormige objecten plaatsen op een rooster. Het spel bouwt automatisch een omgeving, met grondstoffen, tegenstanders, dieren, tunnelsystemen, bergformaties en meren. De speler heeft een eigen avatar, waarmee hij de omgeving actief kan aanpassen. Creatievelingen zijn bezig om met 1000 miljard steentjes heel Nederland na te maken. En ook Hoorn.

Via geocraft.nl worden Nederlandse deelnemers opgeroepen om Nederland compleet na te bouwen in Minecraft. In de onderstaande video kun je zien wat er al zoal gemaakt is. Van de havens in de Botlek tot aan De Efteling. Hoorn in Minecraft krijgt ook al aardig vorm. “Natuurlijk zijn we ook ontzettend hard bezig met het 1 op 1 nabouwen van Hoorn. Alle gebouwen met oranje daken moeten nog gebouwd worden, veel werk dus nog. Iedereen is welkom om mee te bouwen met ons en Hoorn nog een beetje verder te bouwen,” aldus Jasper Krap op facebook. Hij deelde daar ook onderstaande foto’s van Hoorn. Herken jij de gebouwen?

Het Minecraft is een soort online Lego en is intussen over alle platformen meer als 110 miljoen keer verkocht. In september 2014 verkocht de Zweed Markus Persson (alias Notch) de game voor 2,5 miljard euro aan Microsoft.

Video van diverse Minecraft locaties in Nederland

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post