Sven en Twan Visser uit Bovenkarspel ‘Schippers van de Kameleon’

Reactie(s)

GOINGARIJP – De tweeling Sven en Twan Visser, 8 jaar uit Bovenkarspel zijn de nieuwe ‘Schippers van de Kameleon’. Ze kwamen als winnaars uit de bus bij een zoektocht naar de look-a-likes van de hoofdrolspelers uit het gelijknamige jeugdboek. De wedstrijd is een initiatief van zeilschool ‘t Garijp nabij het Sneekermeer in Friesland. De winnaars Sven en Twan worden op 5 mei bij ‘t Garijp in Goingarijp gehuldigd als de ultieme look-a-likes.

Op de wedstrijd die enige tijd geleden werd uitgeschreven op Facebook, reageerden tientallen tweelingen uit het gehele land. Vincent de Heer van ’t Garijp: “Voor ons is het Kameleon boek nog lang niet uit. Elke dag is weer een avontuur.” De tweelingen werden beoordeeld op leeftijd, gelijkenis en een ondeugende uitstraling. Sven en en Twan uit Bovenkarspel voldeden aan alle eisen en sleepten de hoofdprijs in de wacht, een hoofdrol in alle communicatie rondom het nieuwe zeilkamp Schippers van de Kameleon.

Zomerse zeilavonturen

‘t Garijp in Goingarijp, gelegen aan het Sneekermeer in Friesland, werkt sinds begin van dit jaar samen met het Kameleon dorp in Terherne. Zowel de zeilschool als het ‘dorp’ laten jongeren deze zomer de avonturen van Sietze en Hielke uit de kinderboeken in het echt herleven. De Kameleon jeugdboekenreeks is een van de populairste reeksen uit de geschiedenis van het Nederlandse kinderboek. In totaal verschenen er 65 Kameleon boeken van de hand van schrijver Hotze de Roos. Het eerste exemplaar in 1949, het laatste boek in 1991. Er werden meer dan 15 miljoen exemplaren van de reeks verkocht. Naast de boeken werden er ook twee speelfilms gemaakt.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post