Theo van Eijk nieuwe CDA wethouder Hoorn

Reactie(s)
Foto via Twitter

Foto via Twitter

HOORN – Theo van Eijk wordt de nieuwe wethouder binnen de gemeente Hoorn namens het CDA. Het volgt binnenkort de vertrekkende Michiel Pijl op. Pijl wordt burgemeester in Drechterland.

CDA Hoorn

Het was al snel bekend dat de opvolger van Michiel Pijl niet uit de eigen fractie in Hoorn zou komen. De wethouders post van Michiel Pijl wordt gezien als zwaar, waarvoor gezocht werd naar een ervaren persoon. Fractievoorzitter Dirk Oud is zeer tevreden over de beoogde nieuwe wethouder. “Theo is zeer ervaren, kundig, energiek en beschikt over een groot netwerk in Hoorn, West-Friesland en Noord-Holland. Met deze kwaliteiten is hij uitermate geschikt als wethouder in onze stad”.

‘bruisende dynamische stad’

Theo van Eijk is eveneens verheugd om als wethouder in de gemeente Hoorn aan de slag te gaan. “Hoorn is een bruisende dynamische stad in het centrum van ons mooie Westfriesland. Ik kijk ernaar uit om samen met inwoners, bedrijven, partners en stadsbestuur een bijdrage te mogen leveren aan de vitaliteit van de prachtige stad Hoorn”.

Portefeuille

De portefeuille die Theo van Eijk over neemt bevat; Leefbaarheid (stadsbeheer, sociale veiligheid, wijkzaken en spelen), Welzijn (inclusief vrijwilligerswerk), Wmo/Awbz-zorg en ouderenbeleid, Wonen en stadsvernieuwing, Wijkvisie Grote Waal en Sterflats, Facilitaire zaken, Publieke dienstverlening (inclusief burgerzaken), Kermis, Ontwikkeling Bangert en Oosterpolder. Daar is na de groene pieten discussie ook communicatie bij gekomen.

Oud burgemeester Medemblik

Theo van Eijk (1953) is nu lid van provinciale staten van Noord-Holland namens het CDA. In mei 2015 volgde hij Jaap Bond op als fractievoorzitter van het CDA in de provinciale staten van Noord-Holland. Het Westfriese is hem niet onbekend. Vanaf september 2007 tot en met 31 december 2010 was hij burgemeester van de toen nog kleinere gemeente Medemblik. Vanaf 1 januari 2011 was hij waarnemend burgemeester van de nieuwe fusie gemeente Medemblik met Andijk en Wervershoof. Vanaf 1 juli 2011 werd hij opgevolgd door Frank Streng. Daarna werd Van Eijk achtereenvolgens waarnemend Burgemeester van Hollands Kroon, Aalsmeer, Uitgeest en Montfoort.

Update:

Dinsdagavond is Theo van Eijk benoemd tot nieuwe wethouder in Hoorn. Met 25 stemmen voor en 10 stemmen tegen is zijn benoeming nu officieel.

http://www.facebook.com/Onswestfriesland/videos/vb.156475971204319/471878389664074

4

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post