Tien hulpverleners in Hoorn in het zonnetje gezet

Reactie(s)

HOORN – Op de derde Nationale Hulpverlenersdag in Hoorn zijn tijdens het gezamenlijke ontbijt tien hulpverleners in het zonnetje gezet. Zij ontvingen een speciale pin van de Stichting HulpverlenersRespect. De directeur van hoofdsponsor Univé, Robert Ruiter, reikte de erkenning uit.

Hiermee drukt Stichting HulpverlenersRespect haar dankbaarheid uit voor het werk van de vele hulpverleners. Met een groots ontbijt voor honderden hulpverleners is de Nationale Hulpverlenersdag van start gegaan. Het publiek was daarna vanaf 11.30 uur nog de hele dag welkom aan de Nieuwe Wal in Hoorn voor een interactief programma met demonstraties, een informatiemarkt en een talkshow.

Hulpverleners-in-het-zonnetje

Speciale pin

Hulpverleners die de speciale pin ontvangen hebben. Van links naar rechts: Yvonne de Boer – Ziekenhuis; Bart – Politie; Astrid Renckens – Hospice Dignitas; Joop Tuin – Brandweer; Pé Veldt – Regio Control beveiliging; Robert Noorderbos – Brandweer; Marion Jensch – Rode Kruis West-Friesland; Henk Roos – Ambulance; Edwin Kindt – Stichting Evenementen Stad Hoorn; voor aan: Reddingshond Meluha met begeleiding DSAR uit Limburg

Prominenten ontbijt

Diverse prominenten zoals de burgemeester van Hoorn, Jan Nieuwenburg en oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting serveerden vanmorgen het ontbijt voor honderden hulpverleners. Ruim zeventig hulpverlenende instanties zijn aanwezig. Van de crashtender van Maritiem Vliegkamp de Kooy en ambulances van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord tot de SAR-helikopter van de Nederlandse Kustwacht.

In het zonnetje

Stichting HulpverlenersRespect zet hulpverleners in het zonnetje. Want om in de toekomst nog een beroep te kunnen doen op hulpverleners, moeten we nu voor ze opkomen. De honderden vrijwilligers, hulpverleners, sponsoren en hoogwaardigheidsbekleders die de Nationale Hulpverlenersdag mogelijk maken, staan voor één doel: respect afdwingen voor hulpverleners. Het moet uit zijn met de dreiging en agressie, met het schelden en hinderen. Want hulpverleners verdienen respect!

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post