Uitslaande brand in woning Midwoud; persoon naar ziekenhuis

Reactie(s)

MIDWOUD – Dinsdagochtend is er een brand uitgebroken in een woning in Midwoud. De brandweer is met meerdere blusgroepen aanwezig. De veiligheidsregio meldt dat het een uitslaande woningbrand betreft op de Yvo Janszlaan. De brandweer heeft een persoon uit de woning gehaald. Deze persoon is meegenomen naar het ziekenhuis.

Updates

  • De brandweer heeft moeite met het blussen. Een hoogwerker wordt ingezet om de brand gerichter te kunnen blussen en beter te bereiken meldt de veiligheidsregio NHN. De Yvo Janszlaan is aan beide kanten afgesloten.
  • Buurtbewoner Michelle reageert op RTVNH op de brand in haar straat. Volgens haar is de brand beneden begonnen maar breidt deze snel uit. “Er lijkt geen einde aan te komen. Het is heel erg. Inmiddels staat het dak in de fik.”
  • De brandweer is nog druk bezig met het blussen. Ook de aangrenzende woningen worden gecontroleerd.
  • De veiligheidsregio meldt dat er een korte doorslag is geweest van de brand naar naastgelegen woningen. Dit is nu onder controle. Ook de rest van de brand is onder controle. De brandweer is bezig met afblussen.

Website MedemblikActueel meldt dat volgens een omstander de bewoner door een buurtbewoner en een medewerker van de Woonschakel uit de woning is gehaald. Ze trapten de deur in en troffen binnen de bewoner aan die zou verward zijn en pas na tegenstribbelen mee naar buiten zijn gegaan. Volgens buurtbewoners heeft de man psychische problemen. Hij zou al verschillende keren voor overlast hebben gezorgd.

Brand meester

Rond 13.50 uur kon de brandweer het sein brand meester geven. De politie doet onderzoek naar de oorzaak.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post