Vanaf 21 december fietsoversteek De Strip via Zevenhuis naar Zwaagdijk

Reactie(s)

ZWAAG/ZWAAGDIJK – Fietsers en brommers tussen Zwaagdijk-West en Zwaag kunnen vanaf 21 december 2016 gebruikmaken van een tijdelijke fietsoversteekplaats met verkeerslichten over de Westfrisiaweg bij De Strip in Zwaag.

Vorig jaar werd de fietsverbinding ter hoogte van de Rijweg (Zwaag) afgesloten, waardoor fietsverkeer ruim een jaar moest omrijden. Door het stilleggen van de werkzaamheden duurt het nog langer voordat de fietstunnel vanaf de Strip/Rijweg naar bedrijventerrein Zevenhuis gereed is. Tot die tijd moeten fietsers omrijden via Westwoud of over de fietsbrug bij de Oostergouw.

Werkzaamheden

Aannemer Heijmans bouwt bij het huidige kruispunt bij De Strip een (brom)fietsoversteek. In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 december 2016 wordt tussen 20.00 en 5.00 uur op het kruispunt De Strip/N302 Westfrisiaweg gewerkt. De bestaande verkeerslichten worden op knipperen gezet. Weggebruikers kunnen enig oponthoud ervaren. Er zijn verkeersregelaars aanwezig die het verkeer regelen.

Stillegging werk

Hoewel het werk aan de N23 Westfrisiaweg door een meningsverschil tussen de provincie en aannemer Heijmans sinds 10 november 2016 stil ligt, werkt Heijmans op dit moment nog op enkele locaties langs het tracé.

Lees ook: Veiligere N23: Fietsersoversteek De Strip en afmaken rotonde Florasingel

Veilige situatie

Provincie en aannemer Heijmans zijn overeengekomen om er wel voor te zorgen dat er een veilige situatie achterblijft voor weggebruikers en omwonenden. Zo kan het zijn dat er hier en daar langs het tracé soms toch nog een werkauto te zien is om bijvoorbeeld bouwuitritten af te sluiten, of grond af te vlakken. Het bouwen van de (brom)fietsverbinding bij De Strip maakt onderdeel uit van deze werkzaamheden.

Lees hier meer over de N23 Westfrisiaweg in ons dossier

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post