VOCH: ‘Hoorn stel gratis anti-colportage stickers beschikbaar’

Reactie(s)

HOORN – VOCHoorn vraagt het college in Hoorn om gratis ‘anti-colportage stickers’ beschikbaar te stellen. Aanleiding zijn de vervelende verhalen die via sociale media de ronde doen over oneigenlijke verkopen aan de deur. De partij heeft hierover artikel 36 vragen gesteld aan het college.

“Wat tegenwoordig steeds meer de overhand neemt is de verkoop aan huis. Overigens laat ik hier voor het gemak ook de ‘verkoop van geloof’ onder vallen,”aldus indiener Hans Weede namens de VOCHoorn. “De laatste weken is ook op social media sprake van verkopers die zelfs claimen samen te werken met de gemeente Hoorn (afvoercheck).”

“Eerder hebben we al te maken gehad met personen die verklaarden dat er noodzakelijke reparaties aan het huis van de bewoners nodig waren. Bijna steeds is er sprake van een dure rekening of abonnement waar men slecht onderuit kan, afgesloten onder druk van ronduit intimiderend gedrag van verkopers. Bewoners kunnen dan gemakkelijk wijzen op de sticker wanneer verkopers toch nog aanbellen cq zullen veel minder hinder hebben van deze verkopers en de mogelijke negatieve gevolgen.”

Tevens ziet de partij heil in het geven voor voorlichting vanuit de gemeente. Ook deze vraag of dit tot de mogelijkheden behoord is aan het college gesteld middels de artikel 36 vraag.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post