Waarnemend burgemeester Stede Broec start 16 december

Reactie(s)
STEDE BROEC – In goed overleg met de fractievoorzitters van Stede Broec heeft de Commissaris van de Koning van provincie Noord-Holland, Johan Remkes, besloten de heer W.J.F.M. (Willem) van Beek te benoemen tot waarnemend burgemeester van Stede Broec. Dit meldt de gemeente op haar website.

De huidige burgemeester, Marian Goldschmeding, treedt per 15 december 2016 af. Daardoor is met ingang van deze datum een vacature ontstaan. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten als vaststaat dat de burgemeesterloze  periode langer dan drie maanden gaat duren. Door het vertrek van burgmeester Goldschmeding zal er langer dan 3 maanden een burgemeesterloze periode ontstaan. De benoemingsprocedure van de  nieuwe burgemeester is gestart en duurt minstens zes maanden.

Van Beek

De heer Van Beek was vanaf april 2003 burgemeester van de gemeente Edam-Volendam en na de fusie met Zeevang per 1 januari 2016 waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Edam-Volendam tot 16 december 2016. Hij is 65 jaar en lid van het CDA. De nieuwe waarnemend burgemeester begint op 16 december 2016 in Stede Broec.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post