Westfriese monumenten tonen verleden, heden en toekomst

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Verleden, heden en toekomst komen samen op zaterdag 10 september tijdens Open Monumentendag op vijf markante plekken in Westfriesland. Kom naar de Kaagmolen in Opmeer, ’t Twiskerslot in Twisk, de Gereformeerde kerk in Andijk, de Drommedaris in Enkhuizen en de Roode Steen 15 in Hoorn en ontdek wat de functie van deze monumenten in het verleden was en vandaag de dag is.

Met de restauratiesubsidie Monumenten van provincie Noord-Holland zijn deze vijf monumenten in Opmeer, Twisk, Andijk, Enkhuizen en Hoorn afgelopen jaren gerenoveerd, verfraaid of hebben een herbestemming gekregen. Met andere woorden ze zijn weer klaar voor de toekomst! Tijdens Open Monumentendag op 10 september zijn deze monumentale iconen open voor publiek. En dat niet alleen. In elk monument kom je meer te weten over de functie van het gebouw in het verleden, de huidige functie van het gebouw en geven we een kijkje in toekomstige mogelijkheden. Bijpassend bij het jaarthema ‘symbolen en iconen’ van Open Monumentendag staat ook hier bij elk iconisch gebouw een symbool centraal.

iconen_toekomstvantoen

Zo kom je in de Kaagmolen Opmeer alles te weten over ambachten. Oude ambachten kennen we wel, maar zijn er ook nieuwe ambachten? In de Gereformeerde kerk Andijk gaat het over religie en laat Light Up Collective je door middel van video mapping met andere ogen kijken naar religieuze symbolen en iconen. Verleden en heden komen in de Drommedaris Enkhuizen samen door middel van virtual reality en in ’t Twiskerslot staat het symbool food centraal en serveert fooddesigner Annelies Hermsen 3D-geprinte worteltjes. Op Roode Steen 15 ga je aan de slag met structuur en verbindingen rondom het symbool architectuur.

Bekijk het volledige programma van Toekomst van Toen op www.toekomstvantoen.nl.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post