Zondag rondje kunst en cultuur via Hoornse Cultuurroute

Reactie(s)
Werk van Nora van Klingeren in Galerie Wim Zwijsen

Werk van Nora van Klingeren in Galerie Wim Zwijsen

HOORN – De Hoornse Cultuurroute is een route langs de Hoornse galeries, musea, antiekzaken, ateliers en andere kunst- en cultuurgerelateerde locaties. Uiteraard kunt u deze het gehele jaar door bezoeken maar ze zijn in ieder geval iedere eerste zondag van de maand gezamenlijk voor u geopend met vaak feestelijke openingen en natuurlijk mooie exposities, dus ook zondag 7 februari 2016.

Naast deze locaties kunt u op deze cultuurroute ook genieten van de prachtige historische Hoornse binnenstad. In totaal voert de route langs zo’n 15 culturele adressen en diverse Hoornse monumenten.

Boterhal

Op zondag 7 februari is in de Boterhal de tentoonstelling ‘Liefst Abstract’ te zien. Abstracte kunst is een richting binnen de Moderne Kunst, waarin niet altijd wordt geprobeerd om objecten uit de natuurlijke wereld weer te geven. Er hoeven geen zaken te zijn afgebeeld. Er kunnen onderliggende principes zichtbaar gemaakt worden met vormen en kleuren, ritmes en contrasten. In Galerie Wim Zwijsen start de expositie van Nora van Klingeren met de titel ‘Veel, veel kleur’. De officiele opening is om 16.00 uur.

Westfries Museum

In het Westfries Museum kunt u genieten van de nieuwe expositie Kaap de Kaart. Aan de hand van de route van de schepen van Schouten en Lemaire selecteerde het museum kaarten uit de 15e tot en met de 19e eeuw. Deze kaarten geven een prachtig beeld van de ontwikkelingen in de kaartenmakerij door de eeuwen heen. Op de tentoonstelling zijn ook een aantal zeer zeldzame 19e eeuwse navigatie-instrumenten te zien.

Cultuurroute

De Hoornse Cultuurroute wordt georganiseerd door de Stichting Hoorn Kunst & Cultuur. De deelnemers aan de cultuurroute zijn herkenbaar aan de vlag van de stichting. Van de cultuurroute is een folder gemaakt die verkrijgbaar is bij alle deelnemers en de VVV, en in grote oplage verspreid is onder VVV’s en culturele en recreatieve adressen in Noord-Holland.

App

Daarnaast is er een Hoorn-app gemaakt. Met deze gratis app zie je in één oogopslag wat er te doen is. Musea, galeries, film, theater, muziek, monumenten en ook alle Hoornse buitenkunst. De app geeft een prima overzicht van de culturele activiteiten in Hoorn. Kompleet met agenda, doorlinkmogelijkheden en overzichtelijke plattegrond. Handig voor bezoekers, toeristen én inwoners van Hoorn. Download hem nu via de appstores van Apple en Android.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post