80 deelnemers op Nationale Hulpverlenersdag 2016

Reactie(s)

HOORN – Ruim 80 hulpverlenende instanties zullen deelnemen aan de derde editie van de Nationale Hulpverlenersdag zondag 2 oktober in Hoorn. Van de crashtender van Maritiem Vliegkamp de Kooy en ambulances van de Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord tot de S.A.R. helikopter van de Koninklijke Kustwacht. Daarnaast zal er ook op het water van alles te zien en te doen zijn. Publiek is welkom van 11.30 tot 1700 uur voor een interactieve dag onder het thema ‘Afschaffen?’

Ontbijt

De dag wordt gestart met een besloten ontbijt voor hulpverleners. Diverse prominenten zoals burgermeester van Hoorn en ambassadeur Klaas Wilting zullen het ontbijt verzorgen. Tijdens het ontbijt worden een tiental vrijwilligers uit het hele land in het zonnetje gezet. Hiermee drukt Stichting HulpverlenersRespect haar dankbaarheid uit voor het werk van de vele hulpverleners.

Demonstraties en informatie

Vanaf 11.30 uur is het publieksevenement, dat gratis toegankelijk is. Tijdens deze middag houden vele verschillende hulpverlenende instanties demonstraties, is er een informatiemarkt en een talkshow met als gastheer Klaas Wilting. Diverse hulpverleners schuiven bij hem aan en vertellen over hun persoonlijke motivatie om het werk te doen.

In het zonnetje

Met de derde Nationale Hulpverlenersdag wil Stichting HulpverlenersRespect de hulpverleners in het zonnetje zetten. “Want om in de toekomst nog een beroep te kunnen doen op hulpverleners, moeten we nu voor ze opkomen. De honderden vrijwilligers, hulpverleners, sponsoren en hoogwaardigheidsbekleders staan voor één doel: respect afdwingen voor hulpverleners. Het moet uit zijn met de dreiging en agressie, met het schelden en hinderen. Want hulpverleners verdienen respect!”, aldus de organisatie.

De Nationale Hulpverlenersdag vindt plaats op zondag 2 oktober tussen 11.30 en 17.00 uur rondom de locatie Nieuwe Wal in Hoorn. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.nationalehulpverlenersdag.nl  of facebook.com/StichtingHulpverlenersRespectnl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post