Bello Festival viert 40 jaar Historische Driehoek

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Het Bello Festival 2016 staat in het teken van veertig Jaar Historische Driehoek tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. De Museumstoomtram organiseert een weekend lang het langste transportevenement van Nederland. Met Bello en andere historische locomotieven wordt gedurende het weekend van 17 en 18 september 2016 een intensieve dienstregeling uitgevoerd tussen Hoorn en Medemblik. 

Maar, er gebeurt meer: de Historische Driehoek wordt helemaal compleet met de inzet van nog een grote historische stoomtrein op de spoorlijn tussen Hoorn en Enkhuizen! Daarbij komt een trein getrokken door twee grote stoomlocomotieven van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij in actie. Deze 110 km/h snelle en 1750 pk sterke locomotieven van de bouwserie 23 zijn in de jaren 1950 gebouwd voor de (West)Duitse spoorwegen en zullen u snel en comfortabel drie keer per dag tussen beide Westfriese steden kunnen vervoeren.

Stoomlocs en motorlocomotief

De Museumstoomtram zet zelf nog eens zes stoomlocs en een motorlocomotief in. Voor de liefhebbers: stoomlocs 5, HTM 8, 16, GS 18, LTM 26, NS 7742 Bello en motorloc NTM 101 voeren de uurdienst tussen Hoorn en Medemblik uit. De jongste bezoekers kunnen tijdens de rit van Hoorn naar Medemblik nog meer beleven tijdens de speurtocht Stoomsafari.

Voor de complete reis door de Historische Driehoek met stoomtrein, boot en stoomtram (of omgekeerde richting) is de een Bello Festivalkaart verkrijgbaar op Tramstation Hoorn, tramstation Medemblik en bij het VVV te Enkhuizen. De Tijdreis door de Historische Driehoek kan in elk van de drie steden beginnen en eindigen.

Tekst via Stoomtram.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post