Docenten Zuid-Afrikaanse school op bezoek bij Werenfridus

Reactie(s)

Bezoek Zuid Afrikaanse docentenHOORN – De Zuid-Afrikaanse Elsa Fischer en Ronel Labuschagne zijn te gast bij het Tabor College Werenfridus in Hoorn. De vrouwen zijn hier op uitnodiging van een Hoornse inwoner om te kunnen leren van hun collega’s in Hoorn. Met de opgedane kennis kunnen zij het onderwijs op hun school voor voortgezet onderwijs in Zuid-Afrika verbeteren. Onderdeel van het bezoek was een gesprek met de wethouder van Onderwijs, Samir Bashara over de Nederlandse leerplicht en het voorkomen van spijbelen.

Kennisoverdracht

De Zuid-Afrikaanse docenten zijn onder andere geïnteresseerd in de Nederlandse manier van lesgeven en het contact tussen docenten en leerlingen, het gebruik van digitale schoolborden en de faciliteiten van de school. De Zuid-Afrikaanse school voor voortgezet onderwijs wordt niet gefinancierd door de overheid, maar door ouderbijdragen, die vele malen hoger zijn dan wij in Nederland gewend zijn.

De armoede in Zuid-Afrika leidt er toe dat het niet voor iedereen mogelijk is om een ouderbijdrage te betalen. In die gevallen probeert de school, die voor iedereen toegankelijk wil blijven, leerlingen zelfstandig te ondersteunen. Hierdoor blijft er geen geld over voor inhoudelijke ontwikkelingen op educatief gebied. Het is de bedoeling dat kennisoverdracht de docenten uit Zuid-Afrika hierbij op weg helpt.

Dankbaarheid

Wethouder Samir Bashara van Onderwijs is enthousiast over het bezoek. ‘’Het is geweldig dat iemand uit onze stad zich inzet voor zo’n mooi project. Uit dankbaarheid voor het feit dat hij zelf in zijn jeugd goed onderwijs heeft kunnen krijgen en hij dat de huidige generatie in Zuid-Afrika ook gunt. Daar mag Hoorn trots op zijn!

Bijdragen aan beter onderwijs in de wereld, is een van de doelen van de Global Goals van de Verenigde Naties die we als gemeente omarmen. Ik ben bij dat wij als stad onze bijdrage kunnen leveren en waardeer het ook zeer dat het Tabor College Werenfridus zoveel tijd en aandacht wil investeren in het delen van haar kennis met de Hoërskool Richardsbaai. Hartverwarmend.’

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post