Door alerte getuigen zijn twee scooterdieven aangehouden (update)

Reactie(s)
Foto Politie Basisteam Hoorn

Foto Politie Basisteam Hoorn

HOORN – Donderdagmiddag kreeg de politie een melding dat er twee personen bezig waren een witte scooter te stelen op het station in Hoorn.

Getuige gaven aan wie de verdachte waren waarop de politie op het station een verdachte hebben kunnen aanhouden. De andere verdachte was er met de scooter vandoor.

In de Risdam heeft een andere getuige een verdachte situatie gemeld. Er zag dat er iemand een scooter aan het verstoppen was. In de Risdam is daarop door de politie, naar later bleek, de andere verdachte aangehouden door een motoragent. De scooter is in de wijk teruggevonden.

De politie benadrukt meerdere keren dat bij verdachte situaties er gebeld kan worden met 112.

Update:

De beide scooterdieven die donderdagmiddag zijn aangehouden betroffen een 16-jarig meisje uit Zwaag en een 19-jarige jongen uit Hoogwoud. De aanhouding van het meisje was niet makkelijk. Het meisje verzette zich hevig door een politieagente een knietje te geven en te slaan. Ook beledigde zij de politiemensen.

De jongen bleek er al vandoor te zijn op de bromfiets. Korte tijd later werd de politie gebeld door een getuige die de jongen had zien rijden op de Tinnegieter, toen hij met de bromfiets door een grasveld ploegde. De politie vond aanvankelijk alleen de bromfiets. Even later werd ook de verdachte gevonden. Ook hij werd aangehouden.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post