Duimenrace 2016; Liftend vanaf Hoorn voor rondje IJsselmeer

Reactie(s)

HOORN – Sinds 2008 wordt vanaf Hoorns Café Swaf jaarlijks de duimenrace georganiseerd. Vanaf Hoorn liftend een rondje om het IJsselmeer, met activiteiten als controlepunten. En te laat en alternatief vervoer, bijvoorbeeld met de trein, betekent diskwalificatie. Zaterdag 10 september vertrekken maximaal 15 duo’s voor deze wedstrijd.

Ooit bedacht

De organisatie ligt in handen van vier personen Angelique, Dorine, Wout en Marc. Op de website beschrijven zij de aanleiding van deze duimwedstrijd. “Lang geleden, in het pre OV-studentenkaart tijdperk werd er veel vaker gelift dan nu. Toen is aan de bar van Swaf ooit het idee geopperd om eens een wedstrijdje om het IJsselmeer te liften. Helaas was dit er toen nooit van gekomen. Maar in 2008 hebben we dan toch eindelijk de allereerste editie van de Duimenrace georganiseerd. Het is nu een jaarlijks terugkerend succes.”

Spelregels

Samen met je liftpartner wordt er vertrokken vanuit Hoorn en probeert elk duo zo snel mogelijk het parkoers af te leggen. Bij vertrek krijgen zij te horen hoe ze onderweg bewijsmateriaal moeten verzamelen en krijgen zij opdrachten voor onderweg. Benodigdheden een digitale camera en een mobieltje. Deelname bedraagt €20,- per koppel en de prijzen zijn voor de beste, snelste, origineelste en is er een aanmoedigingsprijs (voor de laatste).

Informatie

De vorderingen zijn zaterdag 10 september live te volgen in Cafe Swaf op een groot scherm. Vanaf 21.00 uur is de prijsuitreiking. Meer informatie via www.duimenrace.nl. Een uitgebreid verslag van twee deelnemers is hier te lezen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post