Hondenplons einde seizoen De Wijzend Zwaag [foto’s+video]

Reactie(s)

ZWAAG – Het is een nieuwe traditie bij buitenzwembad De Wijzend in Zwaag, het afsluiten van het zwemseizoen met een hondenplons. Een uur lang mogen de honden en hun baasjes het ondiepe pad samen zwemmen.

Wie had gedacht dat 12 september 2016 nog zo’n stralende dag dag zou zijn. Door het mooie weer kwamen er ook meerdere verzoeken bij het buitenbad in Zwaag om de sluiting nog even uit te stellen. Door planning van de bezitting van de zwembad medewerkers bleek dit niet mogelijk en was het zwemseizoen echt zondag om 17.00 uur afgelopen.

In Hoogewoud bij ’t Woudmeer hebben zijn na de afsluiting met ook een hondenplons alsnog besloten om het zwembad een week langer op te houden. Natuurlijk met een extra filterspoeling van het water en chloor om het water weer zwemklaar te krijgen.

Hondenplons

Al voor 16.00 uur stonden diverse bezoekers met hun hond te wachten tot de poort naar het zwemwater open ging. Klokslag 16.00 uur ging de poort open en vertrok de stoot richting het zwemwater. Nadat de eerste hond en baasje in het water zaten volgenden er niet veel later veel meer. Een uur lang speelden hond en baasjes in het water en enkele ook met hond van de glijbaan. Toegezien vanaf de kant door veel kijkers, al dan niet met smartphone om het waterspektakel op de foto vast te leggen.

Na 17.00 uur klonk voor de laatste keer de oproep om het zwemwater te verlaten. Nog nat achter de oren, maar moe en voldoen lieten zij het zwemwater achter zich en verlieten het zwembad. Met dit prachtige weer toch nog even gezwommen en wetend dat er weer een jaar gewacht moet worden voor een volgende editie in Zwaag.

Foto’s en video

Onze fotograaf heeft veel honden en baasjes op de foto gezet. Bekijk hier de complete serie van 66 foto’s.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post