Hoornse basisschoolleerlingen wijzer over geld

Reactie(s)
Wethouder de Jong bij discussieles op basisschool de Bussel in Blokker

Wethouder de Jong bij discussieles op basisschool de Bussel in Blokker

HOORN – Maandag bracht wethouder Judith de Jong een bezoek aan basisschool De Bussel in Blokker. Daar kregen de kinderen van groep 8 les over geld. De afgelopen weken hebben 24 basisschoolklassen in Hoorn les gekregen over de waarde van geld, over uitgaven en het voorkomen van en omgaan met schulden.

Wethouder Judith de Jong: “Steeds meer jongeren maken schulden. Daarom vinden we het belangrijk om hier al op jonge leeftijd aandacht aan te besteden. In samenwerking met Hoornse basisscholen en de Stichting Discussiëren Kun je Leren hebben we honderden jongeren wegwijs gemaakt in hoe je kunt omgaan met geld”.

Discussie in het Park

Van 14 tot en met 18 maart is de Week van het geld. In die week is er een grote ‘debat-battle’ in Schouwburg het Park onder Hoornse basisschoolleerlingen. Van elke klas die het lesprogramma heeft gevolgd doet er één leerling mee aan de battle. Onder leiding van presentatrice Vivienne van den Assem discussiëren de leerlingen met elkaar en met wethouder Judith de Jong aan de hand van stellingen over geld. De publieke tribune is gevuld met ouders en klasgenoten.

Voorafgaand aan de week van het geld verschijnt op zondag 13 maart een speciale uitgave over geld in het Stadsnieuws van de gemeente Hoorn in Westfriesland op Zondag.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post