Huttenbouw Zwaag: Pallets, spijkers en Circus Hamer

Reactie(s)

ZWAAG – Op het grasveldje in wijkpark Bangaerde in Zwaag wordt deze week de 40ste editie van de huttenbouw Zwaag georganiseerd. Op het veldje en in het naastgelegen Honky Tonk vermaken 350 kinderen zich met het bouwen van hutten en knutselen in de laatste week voor de school weer begint.

Ruim 1500 pallets, beschikbaar gesteld door de Nederlandse Spellenfabriek, worden deze week als bouwmateriaal gebruikt door de 35 hutten. In het bouwen worden zijn ondersteund door de ‘blauwe brigade’ die helpen om stevige en veilige hutten te maken. In totaal kan het huttenbouw Zwaag rekenen op de hulp van zo’n honderd vrijwilligers om de vakantie voor de kinderen feestelijk af te sluiten.

Hitteplan

Met het stijgen van de temperaturen neemt ook de extra verzorging toe. Op het veldje is de gehele dag limonade beschikbaar. “Gelukkig hebben wij door de vele bomen om het veld na 14.00 uur veel schaduw,” aldus Jos Gitzels de man die dagelijks over het terrein te horen is met zijn stem. “Voor extra verkoeling zorgen ook het kanoën en de kabelbaan. Vrijdag komt er een leuke waterattractie.”

[ipanorama slug=”huttenbouw-kanos”]

Reünie

Speciaal voor het 40-jarig bestaan is er donderdagavond in Honky Tonk een reünie avond. In de loop van de jaren zijn er vele handen die hebben geholpen om het jaarlijkse feest voor de kinderen mogelijk te maken. Zij zijn donderdag vanaf 19.00 uur welkom om herinneringen op te halen.

Circus

Het thema van dit jaar is Circus Hamer, wat veel groepen laat inspireren in het maken van dierenverblijven en natuurlijk circustenten. Vanaf donderdagmiddag kunnen de hutten worden voorzien van een mooie verflaag. Vrijdagmiddag bekijkt de jury alle hutten en bepaald de winnaars, die vanaf 16.00 uur worden bekendgemaakt. Daarna wordt de huttenbouw afgesloten met de verbranding van alle pallets. En rest maandag de eerste schooldag weer.

Foto’s

Bekijk hieronder (de link) naar meer foto’s. Of kijk even rond in onderstaande 360video.

Foto’s van Huttenbouw Zwaag zijn hier te bekijken.

[ipanorama id=”77888″]

[ipanorama id=”77898″]

[ipanorama id=”77902″]

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post