Inbraken in woningen Pastoor Nuijenstraat en Kapberg in Zwaag

Reactie(s)

ZWAAG- De politie heeft een onderzoek ingesteld in verband met diefstal uit een woning aan de Kapberg in Zwaag. Terwijl de bewoner thuis was, wist een onbekende man maandagochtend vroeg, rond 05.30 uur, door de niet afgesloten schuifpui binnen te komen.

De bewoner hoorde iemand door het huis lopen en besloot op onderzoek uit te gaan. Bij het zien van de bewoner schrok de dief, rende het huis uit en sprong over de schutting om vervolgens uit het zicht te verdwijnen.

Smartphone

Gealarmeerde agenten zochten in de omgeving maar troffen de dader niet meer aan. Van de dader is slechts bekend dat het om een donker getinte man gaat. Bij de diefstal werd onder andere een smartphone buit gemaakt.

Poging Pastoor Nuijenstraat

Enkele uren eerder bleek bij een woning in de Pastoor Nuijenstraat ook iemand te hebben geprobeerd in te breken. Aan de voorzijde van het huis, aan het raamkozijn, waren sporen van inbraak te zien. Naar aanleiding van de inbraakpoging en de insluiping/diefstal heeft de politie een sporen- en buurtonderzoek ingesteld.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post