Intermaris: ‘Huren minder hard gestegen, bedrijfslasten dalen’

Reactie(s)

HOORN – Jaarlijks vergelijkt brancheorganisatie Aedes corporaties in Nederland op huurderstevredenheid en de hoogte van de bedrijfslasten. Dit heet de Aedes Benchmark. Daaruit blijkt dat de bedrijfslasten van woningcorporaties in Nederland dalen, terwijl de tevredenheid van huurders stijgt. Ook voor Intermaris, actief in Hoorn en Purmerend, geldt dit.

Huurdersoordeel en huishoudboekje

Het huurdersoordeel over Intermaris voor 2016 is volgens de Aedes Benchmark gemiddeld een 7,3. Het hoogste cijfer krijgt de corporatie van huurders met een reparatieverzoek; zij geven een score van 8,0. Ook vertrokken huurders zijn tevreden, zij geven een 7,3. Verder blijkt uit de benchmark dat de bedrijfslasten per woning dalen. Waar Intermaris in 2014 nog € 1135 per woning uitgaf aan kosten per woning, is dat in 2016 € 833. Deze daling komt onder andere door bezuiniging op personeelslasten een nieuwe manier van inkopen. In 2015 was het gemiddelde van de bedrijfslasten voor corporaties in Nederland € 853.

Duurzaamheid

Voor duurzaamheid scoort Intermaris bovengemiddeld blijkt het onderzoek. Vanuit het project Duurzaam Wonen zijn inmiddels 1222 woningen verduurzaamd. De bewoners gaven toestemming voor bijvoorbeeld dubbel glas, vloer- of dakisolatie of zonnepanelen om zo flink op hun energiekosten te besparen. Intermaris geeft aan op dit moment te werken aan 415 woningen en er staan nog 987 woningen ingepland.

Betaalbaarheid

De gemiddelde huurprijs bij Intermaris is € 523,- per woning. Betaalbaarheid is een belangrijk thema, een groot deel van de huurders maakt zich zorgen of zij de huur in de toekomst nog wel kunnen betalen.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post