Kermis Hoorn 2016; Programma en bezoekersinformatie

Reactie(s)

HOORN – De binnenstad van Hoorn staat dit jaar van zaterdag 6 t/m maandag 15 augustus tien dagen lang in het teken van de kermis. 73 attracties waaronder het reuzenrad Sky wheel, Freefall Tower, Flash, Around the World, een achtbaan, een groot Funhouse en andere spectaculaire attracties zorgen weer voor vertier voor jong en oud. Op de Roode Steen staan dit jaar weer grote attracties zoals de Booster Maxxx. Nieuw op de Noorderveemarkt is de nostalgische kermis.

Hieronder het programma van de Hoornse Kermis zelf, straks volgt hier een artikel met de bij ons bekende activiteiten/agenda van de horeca in Hoorn.

Programma Kermis Hoorn

  • Zaterdag 6 augustus: Officiële opening

Vanaf 13.00 uur start DJ Niek Paniek op het Kerkplein met muziek, om 13.30 uur gevolgd door een spetterend optreden van de meiden van OG3NE. De drie zusjes wonnen in 2014 The Voice. Om 14.00 uur is de officiële opening door wethouder Theo van Eijk.

  • Zondag 7 augustus: Kermismis

De drukbezochte kermismis met aalmoezenier Bernard van Welzenes is om 11.00 uur, locatie Autoscooter, Gedempte Turfhaven. Na de mis is er een gezellig samenzijn in de poffertjeskraam op het Dal.

  • Maandag 8 augustus:  oa Ouderenmiddag en Roze maandag

De altijd succesvolle ouderenmiddag met een rondje over de kermis voor bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen en hun vrijwilligers en een sfeervol optreden van de Hoornse zanger E.J. Fillee bij de poffertjeskraam op het Dal. Aanvang 13.30 uur.  ’s Avonds “roze maandag” op de Dubbele Buurt.

  • Dinsdag 9 augustus: ‘Prikkelarme kermis’

Knipperende lampjes, harde muziek en snelle bewegingen zijn allemaal prikkels en obstakels die het voor sommige mensen onmogelijk maken om naar de kermis te gaan. Daarom wordt op dinsdag 9 augustus tussen 13.00 en 15.00 uur na de zeer succesvolle eerste editie in 2015, voor de tweede keer een ‘prikkelarme kermis’ georganiseerd. Dit moment maakt het voor mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een lichtverstandelijke beperking of hoog gevoeligheid ook mogelijk om van Kermis Hoorn te genieten. Zo zorgen de kermisexploitanten ervoor dat de lampjes niet knipperen, zullen de attracties niet op volle snelheid draaien en krijgt de volumeknop een flinke slinger terug. Zwieren, zwaaien en rondjes draaien, maar dan een tikkeltje minder heftig…

  • Woensdag 10 augustus: Familiedag en Vrouwenavond

Familiedag met vanaf vanaf 12.00 uur: gratis schminken door Stichting Netwerk op meerdere locaties. Vanaf 15.00 uur: Paw Patrol parade en de scooterclown Desalles. De stoere pups Chase, Marshall, Rocky, Rubble, Zuma en Skye zijn er met hun baasje Ryder om met de kinderen te knuffelen en op de foto te gaan.
Voor de kinderattracties bedraagt de entree tussen 12.00 en 19.00 uur maar € 1, – en voor het grootvermaak € 2, -.
Woensdagavond is het traditioneel vrouwenavond

  • Vrijdag 12 augustus: Vuurwerk

22.00 uur: spectaculair vuurwerk op muziek vanaf het Hoornsche Hop

  • Maandag 15 augustus: Lappendag

Lappendag. Op deze dag zijn op het Grote Noord, het Kleine Noord, de Noorderveemarkt, een deel van de Veemarkt en de aanliggen­de zijstraten zo’n 250 kramen en 40 standwerkers te vinden.

Om 06.00 uur start het koopjesjagen in de winkels en bij de kramen. Vanaf 10.00 uur openen de kasteleins de deuren van hun kroegen. Van 16.00 uur tot 20.00 uur wordt er gepauzeerd met het schenken van alcohol.

Openingsuren

De kermis gaat iedere dag om 14.00 uur open; alleen op woensdag 10 en zaterdag 13 augustus om 12.00 uur. De kermis stopt om 24.00 uur. Op vrijdag 12 augustus en beide zaterdagen draait de kermis een uur langer, tot 01.00 uur.

Fietsenstallingen

Er zijn gratis beheerde fietsenstallingen op de kop van de Veemarkt en aan het eind van de Gedempte Turfhaven. Op de Veemarkt zijn de beheerders aanwezig op alle kermisdagen tot 18.00 uur, alleen op vrijdag tot 02.00 uur. Op de Gedempte Turfhaven: op de kermisdagen van opening kermis tot 01.00 uur (alleen op vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus tot 02.00 uur) en op Lappendag van 7.00 tot 18.00 uur.

EHBO

Vrijwilligers van het Rode Kruis bemannen de EHBO-post op het Dal. De post is geopend wanneer de kermis open is.

Pendeldienst

Een gratis pendelbus maakt het aantrekkelijk om op vrijdagavond (vuurwerk) en maandag (Lappendag) op het terrein van Hof van Hoorn (Van Aalstweg) te parkeren. Vanaf de Provinciale weg worden automobilisten op dit terrein geattendeerd. De pendelbus rijdt op vrijdag 12 augustus van 19.00 tot 01.00 uur en op maandag 15 augustus (Lappendag) van 7.00 tot 16.00 uur tussen Hof van Hoorn en het Stationsplein.

Toiletten

Op de Dubbele Buurt, de Gedempte Turfhaven, het Dal, het Kerkplein en de Roode Steen worden toiletwagens geplaatst. Er staat een invalidentoilet op het Dal, naast de EHBO-post.

Zaterdagmarkten

Vanwege de kermis verhuizen de wekelijkse zaterdagmarkten van 6 en 13 augustus naar het Grote Noord.

0229 jongeren BV

Ook dit jaar worden jongeren die getraind zijn in het toepassen van bemiddelingstechnieken ingezet op de kermis als ordehandhavingsteam. Dit team kan in overleg met gemeente, politie en Stadstoezicht optreden.

Drank op Lappendag

De cafés in de binnenstad zijn op Lappendag tussen 16.00 en 20.00 uur gesloten. Ook is het verboden voor alle horecabedrijven in Hoorn om hun bedrijf of delen daarvan op die uren geopend te hebben voor feesten met een niet besloten karakter. Dit ter voorkoming van ernstige verstoring van de openbare orde.

De burgemeester heeft de slijterijen, afhaalpizzeria’s en supermarkten in de binnenstad ver­boden na 16.00 uur (zwak-) alcoholhoudende drank te verkopen. Tevens geeft de burgemeester deze winkels in overweging om van 16.00 tot 20.00 uur te sluiten.

Verkeersmaatregelen

Er worden van 1 t/m 16 augustus diverse verkeersmaatregelen genomen om het verkeer zo goed mogelijk te geleiden:

De volgende straten zijn van 2 t/m 16 augustus geheel of gedeeltelijk afgesloten: Dal, Gedempte Turfhaven, Gouw, Kerkplein, Kerkstraat, Nieuwland-Oost, Nieuwstraat, gedeelte Breed, Spoorstraat.

De Roode Steen is tijdens de openingsuren van de kermis afgesloten voor het verkeer. Breed en Achterom zijn van 2 t/m 16 augustus afgesloten voor grote voertuigen. De rijstrook van de Hoge Vest, aan de zijde van het parkeerterrein Vale Hen wordt zo nodig op 2, 3, 4 en 5 augustus gedeeltelijk afgesloten ten behoeve van het lossen van de pakwagens. Het verkeer wordt in dat geval geregeld door verkeersregelaars.

Binnenstadsbewoners kunnen op vertoon van hun parkeervergunning de afgesloten gebieden inrijden. Ook eigenaren van boten krijgen toegang. De enige uitzondering is de Westerdijk: de Westerdijk richting haven is vanaf het Breed tussen 14.30 en 18.00 uur voor alle verkeer afgesloten.

Parkeren/Parkeerterreinen

Het parkeerterrein Pelmolenpad wordt met ingang van maandag 1 augustus afgesloten om ruimte te maken voor de woonwagens van de kermisexploitanten.

Op het parkeerterrein Noorderveemarkt kun je met uitzondering van zondag 14 en maandag 15 augustus (betaald) parkeren op het niet afgesloten gedeelte.

Het parkeerterrein Vale Hen is van 1 t/m 16 augustus afgesloten.
Het parkeerterrein Nieuwe Wal blijft beschikbaar voor (gratis) parkeren.

Vanaf zaterdag 6 t/m maandag 15 augustus is er een extra parkeermogelijkheid op de Westerdijk tussen de Lambert Meliszweg en de Hulk. Verkeer op de Westerdijk is dan uitsluitend mogelijk vanaf de Hoge Vest in de richting van De Hulk/Venneweg. Er komen afzettingen ter hoogte van de Westersingel en de Hulk. Omleidingen staan aangegeven. Tevens is er in deze periode gratis parkeren toegestaan op de Prismalokatie aan de Melkweg.

Een gratis pendelbus maakt het aantrekkelijk om op vrijdagavond (vuurwerk) en maandag (Lappendag) op het terrein van Hof van Hoorn (Van Aalstweg) te parkeren. Vanaf de Provinciale weg worden automobilisten op dit terrein geattendeerd. De pendelbus rijdt op vrijdag 12 augustus van 19.00 tot 01.00 uur en op maandag 15 augustus (Lappendag) van 7.00 tot 16.00 uur tussen Hof van Hoorn en het Stationsplein.

Op zondag 14 augustus is het Doelenplein de hele dag niet beschikbaar als parkeerterrein in verband met de jaarlijkse barbecue van Showband Hoorn.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post