Koninklijke erepenning voor Hoornse Teekengenootschap Debutade

Reactie(s)

HOORN – Op vrijdag 23 september heeft Johan Remkes, Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, namens Zijne Majesteit de Koning de Koninklijke erepenning uitgereikt aan Teekengenootschap Debutade uit Hoorn. De vereniging ontvangt de erepenning voor het 150-jarig bestaan. Namens de gemeente Hoorn overhandigt locoburgemeester Judith de Jong de vereniging een Eenhoornzegel van 1.500 euro vanwege het jubileum.

Exposeren in Westfries Museum

Teekengenootschap Debutade is een van de oudste tekenverenigingen van ons land. Het is vermoedelijk de op een na oudste vereniging in Hoorn. In de loop van het bestaan van Debutade zijn diverse bekende kunstschilders, waaronder Dick Ket, lid van de vereniging geweest.

Debutade is als vereniging uniek in haar soort. Waar de vereniging vroeger nog elitair was, is deze nu toegankelijk voor iedereen die van tekenen en schilderen houdt. De jongste leden zijn zes jaar. De vereniging biedt de leden een breed aanbod van technieken. Het feit dat Debutade met het 150-jarig bestaan mag exposeren in het Westfries Museum geeft op zich al aan dat de leden van Debutade kwalitatief hoog werk maken.

Meer informatie via www.debutade.nl

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post