Haal start Radio 2 TOP2000 stemweek naar Westfriesland

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – Na een korte campagne van diverse initiatiefnemers is de shortlist van de plaatsen waar Radio 2 de TOP2000 stemweek gaan openen bekendgemaakt. De cijfers zijn in het voordeel van Westfriesland. Van de 15 kandidaten  komen er 3 uit Westfriesland, teweten Hoorn, Hoogkarspel en Lutjebroek. Een 20% kans voor Westfriesland.

De jaarlijkse Top 2000 Stemweek wordt gehouden van vrijdag 25 november tot en met vrijdag 2 december. Om de Top 2000 Stemweek feestelijk af te trappen zoekt de omroep naar een plaats die hiervoor gastheer wil zijn. De speciale Top 2000 Stembus en ochtend-dj Gerard Ekdom komen dan naar het mooiste dorp of de meest gezellige stad van Nederland.

Hoorn

In Hoorn is Hans Stuifbergen van het Museum van de 20ste Eeuw actief met werven. “Ik werd getipt door een enthousiaste bezoekster van ons museum. Zij vindt ons nostalgische museum DE plek voor de start van de Top 2000. Zij hoorde dat Radio 2 presentator Gerard Ekdom op zoek was naar ‘het mooiste dorp of de meest gezellige stad van Nederland’. Ik heb Hoorn dus ook direct online aangemeld en gastvrijheid in ons museum aangeboden. Het zou natuurlijk ook goede promotie voor onze mooie stad zijn en daarom roepen we een ieder nu op ook te stemmen via de website van NPO Radio 2.”

Hoogkarspel en Lutjebroek

Via de facebookgroep ‘Je bent pas een blauwe reiger als…’ riep onder andere Niels Jong op om vooral Hoogkarspel op te geven. “Allemaal even Hoogkarspel opgeven bij Top 2000. Dan komen ze langs in ons mooie dorp!” Dat heeft men in de groep ook massaal gedaan. Met de nominatie bij de laatste 15 plaatsen aan toe. Ditzelfde geldt ook voor de acties om Lutjebroek te kwalificeren. Zij haalden genoeg stemmen om bij de laatste 15 te komen.

Stemmen

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post