Oproep Hoorn: Stel je duurzame woning open voor bezoekers

Reactie(s)

HOORN – Op zaterdag 5 en 12 november is de Nationale Duurzame Huizen Route. Overal in Nederland kunnen bezoekers bij mensen thuis ideeën opdoen op het gebied van duurzaam bouwen en wonen. De huizenroute biedt een unieke kans om eens langs te gaan bij een duurzaam huis in de buurt.

Wethouder Samir Bashara is enthousiast over dit landelijke initiatief: ‘Als je benieuwd bent naar wat duurzame maatregelen je kunnen opleveren en ook wat er bij komt kijken, dan zijn de ervaringen van andere mensen erg handig. Zij kunnen je als geen ander vertellen wat zij gedaan hebben en hoe het hun huis energiezuiniger heeft gemaakt. Ik hoop dan ook dat zo veel mogelijk mensen hun huis open stellen tijdens de Duurzame Huizen Route.’

Een weekend weg winnen

De Nationale Duurzame Huizen Route roept iedereen op die ervaring heeft met duurzaam wonen in gemeente Hoorn om ook zijn huis aan te melden. Of het nu gaat om ervaring met HR++-glas, warmtepomp of de bouw van een passiefhuis: alle ervaringen zijn welkom. Huiseigenaren die mee doen op 5 en 12 november maken kans op een weekend weg in een duurzaam chalet van VeluwsBospark in Putten.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post