Optisport 10 jaar exploitant IJsbaan, Wijzend en Waterhoorn

Reactie(s)

HOORN – Optisport uit Tilburg exploiteert de komende 10 jaar zowel de kunstijsbaan De Westfries en zwembaden De Waterhoorn en De Wijzend. Dit is het resultaat van een openbare aanbesteding van de gemeente Hoorn. Optisport in haar aanbesteding aangegeven door bijvoorbeeld combinatie-abonnementen aan te bieden de accommodaties te willen versterken.

“Optisport heeft in de aanbesteding de beste prijs-kwaliteitverhouding geboden. Naast de exploitatie zorgt deze organisatie ook voor het beheer en onderhoud. Medewerkers in vaste dienst van de zwembaden komen in dienst bij Optisport,” vermeldt het bericht van de gemeente Hoorn. Vanaf 18 september 2016 start de exploitatie officieel van de beide Zwembaden. De ijsbaan werd al geëxploiteerd door Optisport.

Door het uitschrijven van een openbare aanbesteding voor alle drie de accommodaties verwacht Hoorn schaal- en efficiencyvoordelen te krijgen. De contracten tussen de gemeente en de zwembaden lopen dit jaar af.

‘vertrouwen in Optiesport’

Wethouder Ben Tap: “We zijn erg blij dat we een goede exploitant hebben gevonden die de komende tien jaar in de zwembaden en de ijsbaan en daarmee in onze stad Hoorn wil investeren. Voor De Wijzend betekent dat bijvoorbeeld dat het bad in ieder geval de komende tien jaar open blijft. We hebben er vertrouwen in dat Optisport zorgt voor een aantrekkelijk aanbod voor de zwemmers en schaatsers. We hebben Optisport geadviseerd om in gesprek te gaan met de Vrienden van de Wijzend en de Baancommissie van de ijsbaan.”

Eisen aanbesteding

Een van de eisen uit de aanbesteding is dat de openstelling minimaal op hetzelfde niveau blijft. Dat betekent bijvoorbeeld dat zwemmers bij De Wijzend verzekerd zijn van dezelfde seizoenopenstelling als nu. Bovendien heeft de exploitant aangegeven de prijzen in 2016 niet meer dan met de jaarlijkse indexering te wijzigen. Wat dit voor de prijsstelling van 2017 gaat betekenen is niet bekend.

Investering in horeca, duurzaamheid

Directeur Erwin van Iersel van Optisport: “Met veel trots continueren wij de samenwerking met de gemeente Hoorn. Door de exploitatie van de ijsbaan en de twee zwembaden in Hoorn in één hand te leggen, heeft Optisport straks een prachtig aanbod voor iedereen. Vanuit onze ervaringen zien wij dat hierdoor synergie gecreëerd wordt die ten goede komt aan alle accommodaties. Voor Optisport betekent dit een nieuwe impuls om met een frisse blik en nieuwe mogelijkheden de bedrijfsvoering van de drie accommodaties vorm te geven. Daarnaast hebben wij in onze plannen ook een aantal investeringen opgenomen. Zo gaan we onder andere investeren in de horeca, het buitenterrein van De Wijzend, led-verlichting op de ijsbaan en energiebesparende maatregelen.”

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post