Muurdecoratie in kantoor waterschap Hoorn blijkt topstuk

Reactie(s)

HOORN/HEERHUGOWAARD – Op zaterdag 10 september kan iedereen voor het eerst en eenmalig het schilderij ‘David met het hoofd van Goliath’ van de Italiaanse schilder Il Guercino bewonderen in deze regio. Het schilderij bleek jarenlang gewone muurdecoratie in het oude Waterschapskantoor in Hoorn te zijn voordat het ‘gevonden’ werd in het depot.

Het schilderij werd in 1952 als wandversiering gekocht voor enkele honderen guldens. Vorig jaar bleek na grondig onderzoek dat het een authentiek werk van de Italiaanse kunstschilder Il Guercino (1591-1666) te zijn. Onlangs heeft de Engelse kunsthistoricus Nicholas Turner het schilderij met zekerheid geïdentificeerd als een werk van de Italiaanse meester.

Kunsthistoricus Turner geeft zaterdag tijdens Open Monumentendag tweemaal een toelichting (om 13.00 en 15.00 uur) op het werk van Il Guercino. Na het Monumentenweekend krijgt het Boijmans van Beuningen het werk van ons in bruikleen.

Bezichtiging

Iedereen is op zaterdag 10 september van 11.00 tot 16.00 uur van harte welkom in het hoofdkantoor van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier aan het Stationsplein 136 in Heerhugowaard. De entree is gratis en er is voldoende parkeergelegenheid.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post