Tracé Haarlem-Hoorn mooiste treinreis van Nederland?

Reactie(s)

HOORN – Wat is de mooiste treinreis? Door duin of polder? Door stad of land? Onder het motto “Nederland is mooi, kijk maar uit het raam”, wil NS van reizigers weten wat zij de mooiste treinreis van Nederland vinden. Machinisten en conducteurs nomineerden hun zes favoriete tracés. Een van de tracés is die tussen Haarlem en Hoorn.

De zes genomineerde tracé’s bieden voor iedere reiziger wat speciaals: Haarlem-Hoorn, Haarlem – Zandvoort, Baarn – Utrecht Overvecht, Amsterdam Centraal – Utrecht Centraal, Almere Centrum – Lelystad Centrum en Sittard – Maastricht. Het winnende tracé krijgt de titel ‘Mooiste treinreis van Nederland 2016’, waarbij er voor reizigers een audiotour komt met de hoogtepunten op het gebied van cultuur, natuur en geschiedenis”.

Met de verkiezing wil NS aandacht vragen voor de schoonheid van Nederland. Reizigers die stemmen maken kans op een dagje uit langs het mooiste tracé: bestaande uit een wandeling met een gids, een diner en hotelovernachting in één van de steden aan het traject.

Haarlem-Hoorn

Hoofdconducteur Hans van de Beek uit Amsterdam houdt van het tracé van Haarlem naar Hoorn, een route tussen twee oude VOC-steden: “Dit is een prachtig groen traject met het sfeervolle station Haarlem dat voor mij het mooiste station van Nederland is.”

Vanaf maandag 1 augustus kan er een week lang gestemd worden op ns.nl/mooistetreinreis

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post