Westfriese Waterweken 2016 compacter en zonder Koggenland

Reactie(s)

WESTFRIESLAND – De Westfriese Waterweken zijn in 2016 compacter en weer met zes deelnemende gemeenten. Vanaf donderdag 4 augustus gaan de Waterweken achtereenvolgens van Enkhuizen naar Stede Broec, Drechterland, Medemblik en Opmeer. Het derde weekend eindigt de Waterweken op 21 augustus in Hoorn. Nieuwe deelnemer gemeente Opmeer blijft, gemeente Koggenland haakt af.

Net als eerdere jaren is Buro Zorro uit Wognum verantwoordelijk voor de overal organisatie, die lokaal door andere ondernemers wordt ingevuld. Bij de evaluatie van de Waterweken van 2015 werd duidelijk dat het regionale evenement compacter moet wil het interessant blijven.

Compacter

Nu dat gelukt is is Jeanneke Scholtens van Zorro erg blij met de compacte periode: “Een sterk evenement en sterk merk valt of staat bij een helder afgebakende looptijd, met een kop en een staart, waarover makkelijk en concreet te communiceren is. De Waterweken waren soms 4 weken, soms 5 weken en zelfs 6 weken. In de communicatie gaat het om de bezoeker: snapt die het nog? Het is makkelijker communiceren: de hele maand augustus, dan een weekend in juli, 4 weekenden in augustus. Overzichtelijk, duidelijk en sterk.”

Vakantiegangers

Steunpilaren in de programmering zijn de gemeente Enkhuizen, Medemblik en Hoorn. “Medemblik Hoorn en Enkhuizen trekken ook bezoekers van buitenaf. Het is natuurlijk in de vakantieperiode, dus vakantiegangers zijn er in het gebied. Veel bezoekers in de kleinere gemeenten komen uit de eigen gemeente.”

De gemeente Koggenland haakt af in verband met bezuinigingen, jammer vindt ook Scholtens. “Dat we niet meer de 7 westfriese gemeenten compleet hebben is inderdaad een gemis. Hartstikke jammer vanuit het pact van westfriesland geredeneerd, maar voor de bezoeker is er op zes plekken evengoed genoeg te beleven. We hopen dat Waterweek liefhebbers uit Koggenland hun vertier in de andere gemeenten vinden. Maar.. het blijft een gemis.”

Programmering

De data van de Westfriese Waterweken zijn nu afgestemd met de gemeenten. De komende weken start de organisatie met de lokale ondernemers om te komen tot een mooi programma voor de maand augustus. Voor Hoorn staat de tweedehandsboten beurs in ieder geval weer op het programma.

Enkhuizen 4 t/m 7 augustus
Stede Broec 6 augustus
Drechterland 7 augustus
Medemblik 12 t/m 14 augustus
Opmeer 13 augustus
Hoorn 19 t/m 21 augustus

Een eerste invulling van het programma van onder andere Medemblik is te vinden via www.waterweken.nl

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post