Winkeldief Enkhuizen gepakt na achtervolging op de fiets

Reactie(s)

Politie-Nederland_small-1024x5461-1024x5462ENKHUIZEN –  Donderdag is een man aangehouden na de diefstal van een flesje parfum in een winkel in Enkhuizen. De aanhouding kon worden verricht door tips na een burgernet melding.

Donderdagmiddag dacht een man in een winkel in de Haringstad een flesje parfum te kunnen stelen. Het oplettende winkelpersoneel zag dit en meldde het aan de politie. De meldkamer verspreidde een bericht via Burgernet.

Achtervolging op de fiets

Een heer die elders in de stad dit bericht doorkreeg op zijn telefoon besloot even een rondje te gaan fietsen. Vrijwel direct zag hij de verdachte, van wie een goed signalement was doorgegeven, in de buurt fietsen. Hij ging er achteraan. Op de Flevolaan kwam de man zijn achterbuurman tegen, die ook het bericht had gehad en net eten had gehaald voor thuis. Hij zag zijn achterbuurman en de steeds sneller fietsende dief en begreep wat er aan de hand was. Hij keerde zijn auto en zette ook de achtervolging in.

Gezamenlijk hebben zij de dief aangehouden en overgedragen aan de politie. Het gestolen flesje parfum werd bij de dief aangetroffen. De agenten hebben de beide mannen een groot compliment gemaakt.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post