Winnaars Drakenbootrace Hoorn naar NK [foto’s+video]

Reactie(s)

HOORN – Een van de onderdelen op de afsluitende dag van Waterweek Hoorn en daarmee de Westfriese Waterweken was de drakenbootrace in de historische Hoornse haven. Het evenement deed zijn naam deze dag eer aan, veel water, ook uit de lucht.

Gelukkig was het de meeste tijd droog genoeg om de verrichtingen van de drakenbootraces te aanschouwen. Met luid geschreeuw en op het ritme van de trommel door de trommelaar schoten de boten over het water. Een krachtinspanning van circa 30 tot 36 seconden onder het toeziend oog van een kleine honderd toeschouwers. Onder de deelnemers de Nadine Oké run, Bikkeltraining, Sokudo Gym, Flying Tigers en Pact van Westfriesland, een boot gevuld met diverse bestuurders uit Westfriesland.

Finales

De strijd bij de dames ging na enkele runs uiteindelijk tussen Bikkeltraining dames en Flying Tigers. Beide hadden de snelste tijden gevaren. Uiteindelijk bleken de Flying Tigers, net als 2015, weer de snelste te zijn. Bij de heren streden twee sportscholen tegen elkaar; Sokudo Gym nam het op tegen Bikkeltraining. Na 29 seconden en een paar tienden bleek Sokudo Gym op het juiste moment te pieken en de snelste tijd van de dag te scoren. Daarmee de winnaar geworden van deze battle op het water.

Naar het NK

Voor de beide winnaars wachtte bij de prijsuitreiking een leuke verrassing. Zowel de Flying Tigers als ook Sokudo Gym mogen Hoorn vertegenwoordigen bij de Nederlandse Kampioenschappen Drakenbootvaren op 1 oktober 2016 op de Bosbaan in Amsterdam. Wellicht kunnen ze als voorbereiding nog even kijken naar onderstaande video en de slowmotion beelden.

Video

Foto’s

Foto’s van de drakenbootrace zijn hier te bekijken

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post