Wordt Hoorn beste erfgoedgemeente van 2017?

Reactie(s)

HOORN – De gemeente Hoorn is een van de vijf genomineerden om beste erfgoedgemeente van 2017 te worden. De andere vier genomineerden voor de BNG Bank Erfgoedprijs zijn Breda, Den Haag, Oldenzaal en Zutphen.

De gemeente Hoorn heeft zich met nog 21 anderen gemeenten opgegeven om dit jaar kans te maken voor de titel. Uit deze 22 aanmeldingen zijn er 5 genomineerd die kans maken om de opvolger te worden van de gemeente Beesel die in maart 2016 won.

Wethouder Judith de Jong: ‘We zijn blij en trots op deze nominatie. Een van onze speerpunten is om erfgoed meer beleefbaar te maken en te verbinden met stadspromotie, zodat nog meer inwoners en bezoekers hiervan kunnen genieten.’ De jury geeft aan dat Hoorn erfgoed breed benadert en niet alleen vormgeeft in beleid en voornemens, maar ook in de praktijk uitwerkt op een manier die onderscheidend en inspirerend kan zijn voor andere gemeenten.

Jurybezoek

In de komende maanden bezoeken de juryleden onaangekondigd de genomineerde gemeenten om te kijken of het beleid ook in de praktijk een goede uitwerking krijgt. De vijf gemeenten mogen zichzelf in januari met een pitch aan de jury presenteren. In het voorjaar 2017 wordt de prijs uitgereikt in gemeente Beesel, winnende gemeente van de BNG Bank Erfgoedprijs 2016.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post