Wethouder Knijn over N23: “De tijd van woorden is voorbij, het is tijd voor actie”

Reactie(s)

DE GOORN – “De tijd van woorden is voorbij, het is tijd voor actie”, aldus wethouder Koos Knijn over het stilleggen van de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg door aannemer Heijmans via de gemeente website.

In het nieuwsartikel klaagt Knijn over de veiligheid. “Ik ben simpelweg onthutst over hoe de veiligheid van onze inwoners zo in het geding kan komen. Veiligheid gaat voor alles. Mensen maken zich zorgen en dat snap ik. Bebording is weggehaald, er is onvoldoende verlichting en er staan obstakels op fietspaden. Ik ga niet zwartepieten over wie waarvoor verantwoordelijk is, daar heeft op dit moment niemand wat aan. Maar waar onze inwoners wel iets aan hebben is verkeersveiligheid. Wij doen er alles aan om de verantwoordelijke partijen ertoe te bewegen de nodige maatregelen te nemen.”

Rol provincie

Voor een oplossing kijkt de Koggenlandse wethouder ook naar de provincie:”Aangezien we niet weten hoelang deze situatie aanhoudt hebben we de provincie Noord-Holland met klem gevraagd om oversteekplaatsen, fietspaden en werkgebieden goed te verlichten, obstakels van fietspaden te verwijderen, bebording aan te brengen, gaten te dichten, werkgebieden af te sluiten en wateroverlast op wegen zoveel mogelijk te voorkomen. De provincie neemt zo snel als mogelijk de nodige maatregelen.

 

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post