Twee jongens (15,17) aangehouden na inbraken bij Westfriese sportkantines

Reactie(s)

WOGNUM – De politie heeft maandagochtend twee jongens van 15 en 17 jaar uit Hoorn aangehouden op verdenking van inbraak bij diverse (sport)verenigingen.

Een getuige zag rond zes uur een paar jongens lopen op het terrein van de hondenvereniging op de Kleine Zomerdijk in Wognum en vertrouwde het niet. De gewaarschuwde agenten waren snel ter plaatse. Bij het zien van de politie sloegen de verdachten echter op de vlucht en gingen er op een scooter vandoor.

Aanhoudingen

De bestuurder van de scooter, een 15-jarige jongen uit Hoorn, werd klem gereden ter hoogte van de Westfriese Parkweg in Hoorn en werd door de agenten aangehouden. Een tweede verdachte, die tijdens de achtervolging van de scooter was gesprongen, werd niet veel later, na een korte zoektocht, ook aangehouden. Bij de inbraken waren flesjes sportdrank en etenswaren buitgemaakt.

Clubgebouwen

Niet veel later kwamen bij de politie meldingen binnen dat ook bij een tennisvereniging aan de Clappslaan en een voetbalvereniging aan de Sportlaan was ingebroken. En ook bij een drietal clubgebouwen van (voetbal)verenigingen in Nibbixwoud, Midwoud en Hoorn bleek te zijn ingebroken. De politie onderzoekt de rol van de verdachten bij de vijf andere inbraken.

Volg OnsWestfriesland nu ook op Facebook voor dagelijks nieuws en updates.
Up Next

Ook interessant

Reacties op deze post